Mátyás Győző: Lehet választani!

2018. július 15., 07:31

Szerző:

1.

Trebolhadavergun Szaniszló Felícia… vagy Felícián. Jellemző, azt sem lehet tudni, hogy fiú-e vagy lány. Genderbubus. Ez biztos, még verseket is olvas. Na ezt indítja az ellenzék a választáson. Egy szimpla időközin. Csak azért, hogy ne tudjunk ráindítani egy hasonnevűt. Vagy a másik, a Kétfarkúbrahivári Bökény Hubertusz. És tényleg ez a neve. Megerősítették a titkosszolgák is, akiknek az a feladata, hogy kiássanak mindenfélét az ellenzék jelöltjeiről.

Azzal a magáncéggel bizniszelünk, amelyik olyan jól rádolgozott a migránssimogatókra is. Jó, hát lebuktak kicsit, de kit érdekel, úgyis csak az számít, amivel a mi propagandánk kábítja a népet. Szóval miközben a titkosszolgák próbáltak valami dörtöt kitúrni, lecsekkolták, hogy ezeknek papírjuk van a hülye nevükről. Úgyhogy javasoljuk bevenni a Stop Sorosba vagy a választási törvénybe, hogy az ellenzék csak Kis, Kovács, Szabó meg hasonló nevű jelölteket indíthat, hogy könnyű legyen névdublőröket rájuk ereszteni. Micsoda szemétség, hogy így megpróbálnak kijátszani bennünket. Ebben is a nemzetellenességük mutatkozik meg. Bár ez se lesz sokáig gond, mert a titkosainknak van ilyen kapacitása és legyártják a szükséges dokumentumokat: anyakönyvi kivonat, jogosítvány, szemig, bármi. Mindent a megfelelő névre. Na akkor aztán hiába hohmecolnak az ilyen extra nevekkel. Amúgy se értem, minek töri magát az ellenzék annyira ebben a szavazósdiban. A választás olyan játék, amiben sok csapat indul (a legtöbbet mi állítjuk fel blöffből és kamuból), és a végén mindig a Fidesz nyer. A legnyugisabb az lenne, ha az ellenzéki indulókat is mi választanánk ki. Ha már úgyis a rendszer részei.

De addig is mi itt, a Dezinformációs osztályon − feladatunkhoz híven − igyekszünk mindenféle rágalmat kitalálni a jelöltekről. Már kialakult, hogy erről a Felíciánról azt terjesztjük: évek óta viszonyt folytat egy migráns guminővel. Mert hogy kínai gyártmány. A másik jelölt ügyében még vitában állunk itt a kollégákkal, hogy mi legyen. Valami lájtosabb verzió: embercsempésznek, drogdílernek kiáltsuk ki, vagy menjünk rá valami keményebb témára.

Meg is érdemelnék: mert hát ilyen neveket… Ebben is a Soros keze van.

Fotó: Merész Márton

2.

„A szívem teljes melege itt gyökerezik B-ben”. Na ezt kellett volna ismételgetnem. Mer’ ugye egy képviselőjelöltség helyi viselője az így kimutatja az érzelmi hovatartozását.  De elszúrtam a helység nevét. Naná, hát életemben nem jártam ott, még a térképen se találnám meg. De nem lett nagyobb balhé, mert a górék azt mondták: a hülyeségem is szolgálatot teljesít. Mer’ engem csak a nevem miatt választottak a megtiszteltetés céljára. Mármint hogy ilyen önkormányzós jelölt legyek. Ugyanúgy hívnak, mint az ellenzék jelöltjét, és hát ugye a megtévesztés ereje. Ügyes.

Jöttek megint az öltönyös fazonok, hogy lenne egy kis meló. Ismerem őket még a cégtemetős időből. Meg volt egy kis kamupártozás is. De ott a nevem nem forgott. Most meg mondták, hogy majd nyilvántartásba vesznek – mire én, hogy hát azt nem nagyon szeretném, mert ilyenben már volt részem. Erre lehülyéztek, hogy ez választási nyilvántartás, és lesz plakát, meg szórólap, mindre ráírva a nevem. Hogy majd a választók a bizonytalanság kétségébe essenek, mikor eléjük tárul a nevek hasonlósága.

De a biztonság okáért még ilyen program-akármit is kidolgoztak. Amit meg kelletett tanulnom és felmondani. Ezért mentem B-be. Volt két változat is. Az egyikben olyasmik voltak, hogy atomhulladék-lerakót akarok a település központjába. Aztán így elterjed, hogy az ellenzéki jelölt mekkora egy sugárzó kretén – ahogy az öltönyösök mondták, és röhögtek. A másik egyszerűbb megoldás. Kiállok és mondom, hogy hát én a nagyszerűség mintaképe vagyok, de a fejlődés zálogának biztosítéka csakis a kormánypárti jelölt. Szavazzon mindenki arra!

Mondták az öltönyösök, ha jól végzem a melót, akkor azt lehet majd így az állandóság szintjére emelni. Hogy akkor én majd ilyen foglakozásszerű képviselőjelölt leszek. A legkülönbözőbb nevek alatt fogok indulni mindenféle körzetben. Majd a központ leokézza a papírokat. És lesz hozzá jó lóvé. Erről jut eszembe: B-ben odajött hozzám a valódi ellenzéki jelölt és megkérdezte, hogy mit csinálnék, ha esetleg véletlenül nyernék. A balfék. Hát hogy lehet ilyet kérdezni. Azt, amit a többi. Lopnék.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.