Fiala János: Lehet a Maflásban dr. Csernus következő vendége dr. Kövér?

Nem tudom, van-e elv, mi alapján lesz valakiből parlamenti tisztségviselő, de tapasztalatom szerint a titulus nincs rájuk jó hatással. Ugyanakkor sem a bizottsági elnökök, sem a frakcióvezetők nem változnak meg annyira, mint az Országgyűlés elnöke.

2021. május 26., 19:05

Szerző:

Gimnazista koromban három torna – elnézést: testnevelő – tanárom volt az Apáczai Csere János Gimnáziumban.

Ha a  folyosón találkoztál volna velük, semmi különöset nem tapasztaltál volna. Őket a tornaterem alakította át.

Mihályfi Laci bácsit a legkevésbé, mert ő mindenhol ideális volt, kár, hogy edzői tevékenysége gyakran elszólította. Hámori tanár urat vele szemben egy gyámoltalan pipogya alakká tette. Ardai tanár úrból meg az üvöltő dervist hozta ki.

Amíg Mihályfi Laci bácsinál a tehetségtelenek is megtáltosodtak, addig Ardai tanár úrtól az izom-kolosszusok is reszketni kezdtek, Hámori tanár úr pedig mintha ott sem lett volna.

Laci bácsi tudott dicsérni, Ardai vele szemben a büntetés nyelvét beszélte:

fekvőtámaszok, futókörök sokasága járt a rend megbontóinak.

Azt pedig, hogy ki bontott rendet, természetesen ő döntötte el.

Engem a rendszerváltás után kezdtek az Országgyűlés elnökei Ardai tanár úrra emlékeztetni.

Nem tudom, van-e elv, mi alapján lesz valakiből parlamenti tisztségviselő, de tapasztalatom szerint a titulus nincs rájuk jó hatással. Ugyanakkor sem a bizottsági elnökök, sem a frakcióvezetők nem változnak meg annyira, mint az Országgyűlés elnöke.

Most éppen: Kövér László.

Ő például – a végzettségét tekintve jogász-ember, egy tavalyi interjúban anélkül definiálta magát fehér, keresztyén, heteroszexuális magyar férfiként, hogy Szalai Laura bármit kérdezett volna tőle –, azt vette a fejébe, hogy úgy lesz a Parlament lelki doktora, hogy mindenkit móresre tanít.

Ezt azért látta szükségesnek, mert rájött:

az Országgyűlés tele van deviánsokkal és hülyékkel.

Amikor Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy nagyon várja, hogy Orbán beperelje, amiért ő azt mondta, hogy Oroszország információkkal rendelkezik a FIDESZ-hez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról, a FIDESZ kijelentette: Gyurcsány egész egyszerűen meghülyült.

Orbán Viktor vélt pszichiátriai zavara évek óta téma. Amíg Mirkóczki Ádám – ex-Jobbik – szerint egyszerű mentális beteg, addig Gyurcsány Ferenc szerint pszichotikus, „paranoid" elmebeteg. /Ez utóbbi azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert egy interjúban Kövér László összefüggést látott a magyarok életkora és a pszichopataság között./

Semjén Zsolt másként látja a helyzetet.

Őszerinte ma három pszichopata van az Országgyűlésben: Jakab Péter, Hadházy Ákos és Tordai Bence.

Ők hárman orvosi értelemben véve is pszichopaták, következésképpen így is kell hozzájuk viszonyulni. A miniszterelnök-helyettesi titulussal megvert politikus szerint Gyurcsány is őrült, de őt a tehetsége különbözteti meg a többiektől, ami amoralitással kiegészülve teszi igazán veszélyessé.

Kövér László ezen ismeretek birtokában döntötte el: mindenáron rendet teremt. Elképzelését képviselőtársai azzal segítették elő, hogy bírálhatatlanná tették. Ma ő az, akit a Parlamentben nem lehet bírálni, akinek a döntése ellen nincs apelláta.

Kövér mindig tudja, hogy mi a célravezető, és azt is, mi a hozzá vezető út. Ennek érdekében széleskörű eszköztárral rendelkezik:

  • megvonja a szót,
  • kitilt,
  • pénzbüntetést szab ki, de főleg
  • jó szóval oktat, és nevel.

Ő tudja, hogy mi illik, és mi nem.

Ezt ugyan nem mindenki látja be adott pillanatban, de az idő akkor is neki dolgozik, ha ezt az érintettek nem látják be azonnal.

Kövér ráadásul mostanában már nem is diszkriminál, hiszen legutóbb Tállai Andrást utasította rendre, pedig ő pártbéli társa, nem mellesleg államtitkár!

Nem mindenki érzékeli, hogy Kövér Lászlót a jószándék vezérli,

mi más magyarázhatja Szabó Tímea nemrégi kifakadását?

„Azt hiszem, Kövér László fejében tényleg meglazult egy csavar. Mai felszólalásom után egy csokor virágot ajánlott nekem azért, ha egyszer csöndben végighallgatom a kormány válaszát."

Ma Mellár Tamás Jakab Péter tegnapi felszólalását elevenítette fel, aki bírálni merészelte a házelnököt, amiért korábban elvette tőle a szót. Mellár kijelentette, ha a kormányoldal fenntartja, hogy a házelnök nem bírálható, akkor Kövér László hatalma vagy Istentől való, tevékenység, és ezért nem lehet kritika tárgya, vagy az Országgyűlésben nem érvényesül a demokrácia. Ezzel összefüggésben megkérdezte, mit kíván tenni a FIDESZ, hogy megfékezze a házelnököt, aki elszabadult hajóágyú módjára viselkedik?

Nekem nem az a válaszom, mint amit Jakab István, levezető elnök mondott – a képviselő azt a szabályt kritizálja, amelyet a Ház fogadott el –, nekem más volna a javaslatom.

Hozzuk össze a 168 internetes felületén a két lélekdoktort: Dr. Kövér Dr. Csernus ellen!

Legyen tehát a Maflás következő vendége a tisztelt ház elnöke!

 

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

A DK-s kvízmester olyat olvasott – épp ezen az oldalon –, ami nem volt ínyére való. Mit tesz ilyenkor egy európai értelemben vett demokrata? Polemizál? Érvel? Netán vitatkozik? Ugyan! Kiátkoz! Nem a véletlen műve, ha emlékeztet valamire ez a kommunikáció.

Márki-Zay Péter antiszemita – efelől kétségünk se legyen. Nem azért, mert listázni akarja, vagy nyilvántartja a Fideszben ülő zsidókat. Dehogy akarja. Nem vonjuk kétségbe az őszinteségét: ami a szívén, az a száján. És épp az a baj, ami a szívében, vagy az agyában van.