Elhunyt a Nutella konszern feje

Életét vesztette Dél-Afrikában Pietro Ferrero, az édességeiről ismert olasz Ferrero konszern egyik vezetője - közölte hétfő este az édesipari óriásvállalat.

2011. április 20., 09:42

Szerző:

A cégalapító 1963-ban született unokája balesetben halt meg egy üzleti út során. A La Stampa torinói napilap internetes oldalán azt írta, Ferrero feleségével és három gyerekével tartózkodott a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Pietro Ferrero fivérével, Giovannival osztozott a konszern vezetői tisztségén. Ismert volt arról, hogy az 1946-ban alapított édesipari vállalatot apja, a 85 éves Michele Ferrero – Itália leggazdagabb embere - szellemiségében vitte sikeresen tovább.

A cég - köszönhetően a Nutella csokoládés mogyorókrémnek, az 1974-ben kitalált Kinder meglepetéstojásnak és az olyan pralinéknak, mint a Ferrero Rocher - ma már évi 6,3 milliárd eurós forgalmat bonyolít le, és Olaszország egyik legsikeresebb – egyben hagyományhű - családi vállalkozása.

A baleset érdekes, magyar vonatkozású összefüggése, hogy 2005-ben szintén Dél-Afrikában és szintén balesetben vesztette életét Gál Tibor borász, tavaly novemberben pedig a G'Roby áruházlánc alapító-tulajdonosa, Gárdonyi Róbert szenvedett halálos autóbalesetet az afrikai országban...

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.