Gyalog módszer a Pető Intézetben (x)

Egyensúlynapot tartott a Pető Intézet Dr. Szilárd Zsuzsanna vezetésével, aki megkapta az idei Egészség-díj 2010 Pályázat közönségdíját számítógépes konzol játék ötletével, a mozgássérült gyerekek fizikailag és lelkileg egyaránt megélhetik ugyanazt az élményt, amit egy valódi sportpálya nyújtana számukra.

2011. január 11., 13:52

Az Egyensúlynap célja szemléletformálás az egészséges életmód kialakításához. A meghívott előadók támpontokat vázoltak fel, hogyan induljunk el, illetve az intézet konduktorai hogyan indítsák el a gyerekeket a változás útján.

Az előadók közül Monspart Sarolta az egészséges életmód gyakorlati részét mutatta be, míg Balassa Levente sportpszichológus az indulás lelki tényezőinek fontosságát hangsúlyozta, Gyalog Ferenc alternatív diagnosztikai szakértő pedig annak fontosságát emelte ki, hogy a változás előtt mennyire fontos a helyes egészségügyi és mentális állapotfelmérés.

Véleménye szerint, ha a mozgáshoz szükséges anyagok (oxigén, éghető anyag és a gyulladási hőmérséklet) nem állnak rendelkezésre a szervezetben, akkor túlterhelődnek az izmok, összeomolhat a keringés, és az izmok elszakadhatnak.

Éppen ezért a mozgás elkezdése előtt rendkívül fontos a szervrendszerek harmonikus működésének egyensúlyba hozása, az idegrendszer és az ingerületátvivő anyagok pótlása.

A fővárosi Danubius Hotel Gellért Medical Spa szolgáltatásaival kiegészített Gyalog-H módszer segítségével átfogó képet kaphatunk a szervezetünkben zajló folyamatokról.

A terapeuta talpdiagnosztika, hőtérképes és biorezonanciás vizsgálatokkal a keleti holisztikus szemléletmód alapján test és lélek egészét veheti szemügyre, ugyanakkor a nyugati orvoslás alaposságát is felhasználhatja az eredmények értékeléséhez.

A vizsgált személyről tehát nem csak az adott betegségét lehet megállapítani, hanem azt is, hogy mi a kiváltó ok.

Például depressziós tüneteket mutató betegnél a Gyalog-H módszerrel megállapítható, hogy a gyomor nyálkahártyája kellő mennyiségben termeli-e azt a hormont, mely az epehólyagot összehúzódásra készteti, aminek hiánya agressziót vált ki.

Ugyanis alulműködés esetén a kialakult agresszió nem megfelelő kezelése okozza a depressziós tüneteket.

A mozgás intenzitásának növelése előtt tehát érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen mértékben terhelhető a szervezetünk. Mit kell tennünk azért, hogy a terhelhetőségét növeljük?

A Gyalog-H módszer erre is ad választ. A diagnosztikai vizsgálat után a homeosztázisos folyamatok felhasználásával olyan terápiára van lehetőség, ami megszünteti a szervek funkcionális zavarait az egyén saját idegrendszerén keresztül.

Az egészségügyben zajló paradigmaváltás nem csak a befogadó közönséget érintő kérdés, hanem elsősorban a szakembereké. A Gyalog-H Kft. szervezésében szakmai napokon minden érdeklődő számára lehetőség van a módszer előnyeinek megismerésére.

A cikk megjelenését támogatta a

www.gyalog-h.hu.