Vágó István, Lang Györgyi, Balázsovits Lajos... – őket veszítettük el 2023-ban

Vágó István, Lang Györgyi vagy Balázsovits Lajos halálának híre idén az egész országot megrázta, és sajnos rajtuk kívül még rengeteg a név: 2023 elhunytaira emlékezünk.

2023. december 26., 09:37

Szerző:

Vágó István, Lang Györgyi, Balázsovits Lajos... talán ön is emlékszik még, hogy hol volt, amikor az elhunytukról értesült. A megrázó hírekből és a gyászból ebben az évben is kijutott, hiszen ez az élet rendje. Tekintsünk hát vissza 2023 elhunytaira, azokra a hazai, köztiszteletben álló, illetve országosan ismert művészekre-hírességekre, akik az idén mentek el közülünk.

Dunai Tamás

Február 22-én hunyt el Dunai Tamás Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész. A 73 évet élt színművészről többek között Gálvölgyi János is megemlékezett.

Vágó István

Április 29-én hunyt el Vágó István kvízmester. Elhunyta teljesen váratlanul ért mindenkit, a legendás tévés személyiség előző este még posztolt a Facebookra Ferenc pápa budapesti látogatásáról. Rengeteg kollégája és pályatársa gyászolta-gyászolja. 74 éves volt.

Máthé Erzsi

Idén a Nemzet Színészei közül hárman is elhunytak. Május 8-án érkezett az első tragikus hír Máthé Erzsi haláláról. Ő volt az utolsó a Nemzet Színészei közül, aki az intézmény megalapítása, azaz 2000 óta viselte ezt a címet. 95 évet élt.

Lang Györgyi

Lang Györgyi betegsége hosszú évek óta nem volt titok, lehetett tudni, hogy nagyon rosszul van. Mégis megrázó volt a halálának híre május 20-án, hiszen a Pa-Dö-Dő énekesnője mindössze 66 éves volt. Nézze meg vagy nézze újra Falusi Mariann megemlékező videóját Lang Györgyiről!

Szegedi Erika

Szegedi Erika Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész május 26-án ment el. Férje, Sára Sándor filmrendező kevesebb, négy évvel korábban hunyt el.

Balázsovtis Lajos

Még egy a Nemzet Színészei közül: Balázsovits Lajos hosszú betegség után július 19-én hunyt el. Lánya, Balázsovits Edit az alábbi fotóval invitált mindenkit az augusztus 29-i búcsúztatóra.

Pap Éva

Július 23-án hunyt el Pap Éva színésznő, Koltai János felesége. A Szomszédokból is ismert színész szívbemarkoló interjúval emlékezett meg feleségéről az ősszel.

Galambos Erzsi

November 16-án hunyt el Galambos Erzsi színésznő, rengeteg musical sztárja. Barátja és rajongója, Csonka András az alábbi poszttal emlékezett rá.

Csomós Mari

És a Nemzet Színészei közül egy harmadik legenda is távozott idén november 18-án: Csomós Mari. A Katona József Színház alapító tagja volt ő, 1997-től a Radnótiban lehetett megcsodálni alakításait. Alföldi Róbert szeptemberben lelkesen köszöntötte őt 80. születésnapja alkalmából, akkor még nem tudhatta, hogy ez lesz az utolsó...

Palotai Zsolt

Szintén november 18-án hunyt el Palotai Zsolt, a hazai underground zene egyik legjelentősebb alakja, a Tilos Rádió kulcsfigurája. A legendás lemezlovas tragikus hirtelenséggel, mindössze 62 évesen, szívrohamban hunyt el.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub)