Vágó István özvegye először nyilatkozott: Most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét

Vágó István nem sokkal a halála előtt két vizsgálaton is járt.

2023. május 16., 07:37

Szerző:

Vágó István temetéséről a család gondoskodik majd, és amint az a múlt héten kiderült, zárt körben vesznek majd végső búcsút a népszerű tévés személyiségtől.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint mégiscsak lesz egy nyilvános búcsúztató, ahova mindenkit várnak, aki le szeretné róni tiszteletét. A Blikk az eddigi értesülésekhez most hozzáteszi, hogy a rendezvényen beszédet mond majd Gyurcsány Ferenc és Verebes István is.

Ezen kívül a Kiskegyed című lap közli Vágó István özvegyének, Juditnak a nyilatkozatát. Ő arról beszél, férje tragikus halálakor sokkos állapotba került, eleinte beszélni sem tudott, csak most tudja elmesélni, mi történt azon a bizonyos péntek estén.

„Most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét. A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen elvágódott... Én onnantól sokkos állapotba kerültem”

– idézi fel a borzalmas pillanatokat az özvegy.

Többek között a következőket meséli még a Blikk Rúzs szerint:

„Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk, és minden eredmény negatív volt. Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak, és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes.”

(Kiemelt kép: