Vágó István szívbemarkoló, publikálatlan interjúja napvilágra került: A nézők minket még szerettek

Vágó István utolsó RTL-es interjúja szerint alig van tévés szereplő manapság, akit a nézők szeretnének.

2023. május 10., 08:41

Szerző:

Másfél héttel Vágó István tragikus halála után az RTL publikálta az interjút, amit a kvízmesterrel tavaly, a csatorna fennállásának 25. évfordulója alkalmából készítettek, és amelyből akkor csak egy rövidebb részlet került adásba.

Az alábbi beszélgetésben Vágó István többek között azt említi, hogy a Legyen ön is milliomos!-t mintha neki találták volna ki, de kifejti azt is, mekkora ellentmondás, hogy miközben a fiatalok egyre inkább elfordulnak a hagyományos tévécsatornáktól, és internetes tartalmakat fogyasztanak, tehát a tévénézők egyre inkább csak az idősebbek közül kerülnek ki, addig a csatornák egyre fiatalabb műsorvezetőkkel egyre fiatalosabb műsorokat készítenek.

Így talán nem is csoda, hogy a tévét még néző idősebbek általában nem igazán kedvelik a műsorokat-műsorvezetőket, amik-akik nyilvánvalóan nem őket próbálják megszólítani. Vágó István azt mondja, az ő idejében ez még nem így volt:

„'97 előtt, amikor ugye volt A Magyar Televízió, nem voltak konkurenciaharcok, egymás között sem, vagy alig, addig a nézők minket szerettek. És elindult ez a sokszínű televíziózás, és hogyha látjuk a social médiát, a Facebookot és egyéb dolgokat, ahova az emberek be tudnak írni, de tudnak kommentelni online újságokban is, azt vesszük észre, hogy alig van olyan tévés szereplő, akit ma kedvelnek. Sokkal inkább szeretik szapulni, belerúgni, gyalázni – ez nem jó fejlemény. Ma már a tévéseket inkább nem szeretik. Minket még annak idején szerettek. Nagy váltás.”

Itt tudja megnézni a teljes videót.

Ide kattintva pedig egy még hosszabb, szintén tavalyi, szintén RTL-es interjút talál Vágó Istvánnal.

(Kiemelt kép: RTL.hu)