Kulka János arról vallott, hogy az utolsó percig Lang Györgyi mellett volt: Tudta, hogy meg fog halni

Kulka János azt mondja, Lang Györgyi mellett volt, amikor meghalt.

2023. augusztus 9., 07:45

Szerző:

Kulka János és Lang Györgyi egy időben párkapcsolatban voltak, és szakításuk után is jóban maradtak. A 2016-ban sztrókon átesett színész most a Nők Lapja frissen megjelent számának nyilatkozott, és az interjúban szóba kerül Lang Györgyi halála és búcsúztatója is.

Kulka János a következőképpen beszél Lang Györgyi elvesztéséről:

„Györgyi meghalt, nagyon megviselt. Györgyi jó barátom volt. Tényleg! A legjobb. Ott ültem mellette, fogtam a kezét, simogattam az arcát, amikor elment. A halála előtt másfél hónappal azt mondta: elfáradtam, Jancsi. Érezte. Tudta, hogy meg fog halni, de nem beszélt róla. Mariann-nak elmondta, mit szeretne, ha majd… Okos volt. Igaz jóbarát. Naponta mentem hozzá, jókat pletykáltunk, dumáltunk. Györgyi tele volt életigenléssel.”

Lang Györgyi nem akart hagyományos temetést, búcsúztatóját az Állatkertben tartották. Kulka János így emlékszik vissza arra a júniusi napra:

„Györgyi búcsúztatása csodálatos volt! Ő kérte, hogy ilyen legyen, és Mariann fantasztikusan megszervezte. Sírtam, nevettem, hittem abban: látja és örül. Tudod, néha arra gondolok, hogy egyszer én is ilyet szeretnék.”

A 64 éves színész immár több, mint 7 éve viseli sztrókjának következményeit. Nyilatkozatából az derül ki, hogy a kedélyállapota továbbra sem jó:

„azok, akiknek régen segítettem, akiket támogattam, ahol jótékonyságból fölléptem, mind elfelejtettek. Számukra nem vagyok. Szégyellem magam… Kováts Adél néha fölhív. Olyankor örülök. Csákányi Eszter, ő rendszeresen. Vele sokat beszélgetek. Tájékozott, okos, hisztis, szomorú, vicces, nagyon jó ember, igazi barát! A falakon kívül durva a világ. Aki az utcán kedves volt, most elfordul. Nem köszönnek rám, mint régen. Rossz ez. Változott a világ. Durvák az emberek. Talán félnek. Sok a baj. Háború. Infláció. Máskor beszólnak. Olyankor mosolygok, és megyek tovább. Szörnyű! És én ebben a világban még sokkal rosszabbul érzem magam.”

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)