Lang Györgyi búcsúztatóján Kulka János is ott volt, Falusi Mariann megrendítő beszédet mondott – videó

Kedd este megtartották Lang Györgyi búcsúztatóját, így emlékezett rá Falusi Mariann és Kulka János.

2023. június 14., 07:25

Szerző:

Májusban 66 éves korában meghalt Lang Györgyi színész-énekesnő. A Pa-dö-dő együttes tagja nem akart a szó hagyományos értelmében vett temetést, így tegnap Budapesten az Állatkertben tartották meg a búcsúztatóját. Lang Györgyi végakarata az volt, hogy fekete helyett mindenki színesben legyen, és ezt a gyászolók meg is tartották.

A Blikk azt írja, hogy jelen volt Falusi Mariannon kívül még jópár más híresség, köztük Kulka János, Lang Györgyi egykori párja, valamint Szinetár Dóra, Csonka András és Gyurcsány Ferenc is.

A megemlékezésen Falusi Mariann megrendítő beszédet mondott, aminek a végén hallhatóan a könnyeivel küszködött. A Pa-dö-dő másik tagja említette, hogy 39 és fél évig voltak együtt Lang Györgyivel, majd egy egy nappal korábbi eseményről beszélt, a következőket mondva:

„tegnap voltam Ózdon egy beszélgetésen, és beszélgettem hosszasan, egyet-kettőt énekeltem közben mindenfélét, 300-350 ember volt, fiúk-lányok, de inkább természetesen az idősebb korosztály, és mondták, hogy énekeljek Pa-dö-dőt is. Mondtam, hogy gyerekek, ma lesz a búcsúztató, így nem fogok és nem is szeretnék, és a Györgyi nélkül nem ugyanaz. Mondták, hogy de azért jó lenne, az egyik hölgy ott erősködött, hogy a lányát erre adta férjhez, a Te vagy a legjobb dolog a hétenre. Elindult a dal, vagyis az alap, és végigbőgtem az egészet, egy szót nem énekeltem, de 350 ember üvöltve énekelte végig, tapsolva... Azt hiszem, hogy az ózdiak ezt küldték ma Györgyinek és nagyon sok város van az országban, ahol lesz a Te vagy a legjobb dolog a héten – nélkülem.”

Ez a beszéd a Story magazin által készített videóban meg is tekinthető.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)