Balázsovits Edit megrázó dolgot árult el: ezt találták Balázsovits Lajos telefonjában a halála után

Balázsovits Lajos temetésén hangzott el a megható történet.

2023. augusztus 30., 08:06

Szerző:

Amint arról hírt adtunk, tegnap, azaz kedden megtartották Balázsovits Lajos temetését Budapesten, a Fiumei úti sírkertben. A szertartásról most egy megrázó részletet ír a Blikk: a 76 évesen elhunyt színész lánya, Balázsovits Edit gyászbeszédében említette, mit találtak édesapja telefonjában a halála után. A színésznő azt mondja, édesapja készüléke egy megírt, de még elküldetlen üzenetet tartalmazott, amiben a következők álltak:

„drága barátaim! Köszönöm a sok érdeklődést, bocsássatok meg, most nem tudok válaszolni, jelenleg a gyógyulásommal vagyok elfoglalva. Csók Lali!”

Balázsovits Edit a fentieken kívül többek között a következőket is mondta a temetésen, édesapjára emlékezve:

„az én apukám volt az Éliás királyfi, a palacsintás király, a Kalmár tanár úr az Abigélből, a Feldobott kőből a Pásztor Balázs, a Fényes szelekből a Fekete Laci, az Őrjárat az égenből a Dávid Gyula és ő a Béla király és a Husz János a színházban. És sorolhatnám, itt állhatnánk napestig, hogy mennyi minden az én apukám az embereknek.”

A temetésen beszédet mondott még Cserhalmi György színész és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Balázsovits Edit az Instagramon is búcsúzott az édesapjától, a temetés napján az alábbi fotóhoz a következőket írta:

„az eső esik, az idő olyan szomorú mint én.”

(Kiemelt kép: koszorú Balázsovits Lajos, a nemzet színésze, színházi rendező, színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának koporsóján a budapesti Fiumei úti sírkert ravatalozójánál 2023. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)