Hegedűs D. Géza elárulta, miben halt meg Balázsovits Lajos

Hegedűs D. Géza a Mokkában vallott a gyászról, illetve Balázsovits Lajos életéről és elhunytáról.

2023. július 20., 11:28

Szerző:

Hegedűs D. Géza a csütörtök reggeli Mokkában szerepelt, és azt mondja, 2017-ben találkozott utoljára Balázsovits Lajos színésszel a Pesti Színházban. A tegnap elhunyt színész lányával, Balázsovits Edittel játszott akkor egy darabban, ezért ment el a premierre Balázsovits Lajos is. Hegedűs D. Géza most így emlékszik vissza a találkozásukra, elárulva azt is, milyen betegség vitte el a Nemzet Színészét:

„akkor találkoztam vele utoljára. A Pesti Színházban ha porta felől jövünk fel az öltözők felé, van egy meredek lépcső. Azon kellett felgyalogolnia Lajosnak, mint mindannyiunknak. S amikor feljött, alig kapott levegőt. Már akkor is igen súlyos betegségét szenvedett, volt egy nagyon nehéz tüdő-, illetve légzési problémája. Végülis radikalizálódott ez a baj.”

Hegedűs D. Géza hosszasan méltatja Balázsovits Lajost, és hozzáteszi, barátok voltak, visszavonulása után is tartotta vele a kapcsolatot:

„méltósággal viselte a betegségét. Beszéltem vele többször is telefonon, tartottuk a kapcsolatot.”

Kattintson a play gombra a teljes visszaemlékezésért, amiben többek között szóba kerülnek Balázsovits Lajos legendás filmszerepei!

(Kiemelt képünk: Budapest, 2023. július 19. Hetvenhat éves korában elhunyt Balázsovits Lajos, a nemzet színésze, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A felvétel 2019. november 6-án készült az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán. MTI/MTVA/Zih Zsolt)