Pataky Attila nincs túl a gyászon, de elárulta, miért nem beszél az EDDA elhunyt gitárosáról

Pataky Attila nem szokott a motorbalesetben elhunyt Kun Péterről beszélni, de most kivételt tett.

2023. július 11., 12:12

Szerző:

Pataky Attila azzal kapcsolatban nyilatkozott a Bors című lapnak, hogy tegnap volt a 30. évfordulója annak, hogy elhunyt Kun Péter, az EDDA gitárosa. 1993. július 10-én az akkor 25 éves gitáros agárdi EDDA-tábor koncertje után motorozni indult. Velencénél, a 7-es főút 47-es kilométerénél éppen visszafordult, amikor az utánaküldött testőr halálra gázolta.

„Péter emlékére ma gyertyát gyújtottam, de nem megyek el a baleset helyszínén álló emlékműhöz, mert még ma sem tudom feldolgozni a halálát, ami az értelmetlennél is értelmetlenebb volt”

– többek között ezekkel a szavakkal emlékezik vissza Pataky Attila együttesének volt tagjára.

Az EDDA frontembere azt is elárulta, miért nem szokott a tragédiáról beszélni:

„soha nem felejtjük el őt, de bevallom, nem beszélünk róla, mert csak sebeket tépünk fel vele. Őszintén megmondom, a családjával is megszakadt a kapcsolatunk. Akkoriban hagytuk egymást gyászolni és túlélni. Az édesanyja, az édesapja, a testvére és a kedvese is nagyon meggyengült a tragédia után. Szó szerint rámentek a fájdalomra, ami teljesen érthető.”

Kevésbé régen volt, hogy Pataky Attila egy közeli jóbarátját vesztette el, az EDDA sofőrjét. Ekkor is beszélt a gyászról, ekkor azonban a Mokka című műsorban a TV2-n. Alább lehet visszanézni a vonatkozó adásrészletet.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)