Pataky Attila arról vallott, amikor rákot diagnosztizáltak nála: Beültem a kocsiba és ki tudtam sírni magam

Pataky Attila megdöbbentő interjúban vallott a betegségéről és gyógyulásáról.

2022. november 29., 13:06

Szerző:

Pataky Attila arról beszélt a Bors című lapnak, hogy legyőzte a rákot, méghozzá azért, hogy mindenkit arra buzdítson, hogy járjon szűrővizsgálatokra akkor is, ha éppen nem tapasztal semmilyen tünetet. Az Edda frontemberénél 6 évvel ezelőtt találtak daganatot, és ő akkor úgy döntött, hogy műtét helyett megpróbálja a betegség okát megszüntetni, és szerencséjére ez sikerült is: a daganat operáció nélkül is zsugorodni kezdett, majd eltűnt.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a diagnózis kézhez vételekor Pataky Attila ne ijedt volna meg:

„megmondom őszintén, amikor beültem a kocsiba és hála Istennek nem volt velem senki, akkor ki tudtam sírni magam. Ha az embernek ez lebeg a feje fölött, akkor nem is önmagát sajnálja, hanem azokat, akiket itt kell hagynia és esetleg még számítanak rá, de lehet, hogy menni kell.”

De szerencsére kigyógyult a betegségből, és azóta is az egészséges életmód híve: nincsenek káros szenvedélyei és rendszeresen mozog-sportol-tornázik.

A 71 éves, politikai állásfoglalásairól is ismert rockzenész most visszatekintve a betegségére, a következőket mondja:

„tudom, hogy a férfitársaim nagyon majréznak, ezért azt üzenem nekik, ha komolyan veszik a szerelmet és a szexuális életet, akkor is érdemes 1-2 évenként elmenni egy urológiai vizsgálatra. A bajok megelőzhetőek, emellett a hosszan tartó, örömteli párkapcsolatot is könnyebben garantálja…”

És ha már a hosszan tartó, örömteli párkapcsolatról van szó: Pataki Attila nemrég beszélt arról, mennyire szereti a feleségét.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)