Pataky Attila gyászol: Elcsukló hangon beszélt rejtélyes balesetben elhunyt jóbarátjáról

Pataky Attila barátja, az EDDA sofőrje biciklis balesetben hunyt el.

2022. október 27., 11:09

Szerző:

A Mokka című műsor rendszeres vendége, Pataky Attila ezúttal egy szomorú hírről beszélt a csütörtök reggeli adásban a TV2-ben. Elhunyt az EDDA sofőrje, Kiss Zoltán, becenevén Hagyma, akivel az együttes tagjai 28 éve dolgoztak együtt és jó barátságban voltak.

Pataky Attila a következőképpen emlékszik vissza barátjára, helyenként elcsukló hangon:

„mindig hozta a vidámságot, bármi bajunk volt, körülbelül 2000 viccet tudott fejből, egyből, és minden nyűgét és minden baját [tudta] mindegyik zenésztársunknak. De ha baj volt, megérkezett, ebből a 2000 viccből kettőt elpattintott, és már jó kedv lett. 7 millió kilométer tiszta, balesetmentes vezetés volt mögötte.”

A baleset kicsit rejtélyes: az egykori sofőr, amint szokott, kerékpárral ment haza egyik este, és a szokásos útvonalán haladva, egy lejtőn esett el a biciklivel. A kerékpárnak azonban semmi baja nem lett. A helyiek találták meg a balesetet szenvedett férfit, aki ezek után egy ideig kómában volt kórházban, majd két nap után életét vesztette.

Pataky Attila úgy tudja, hogy talán valami korábbi egészségügyi, esetleg szívprobléma volt a háttérben, vagy talán barátja áteshetett a kormányon és beüthette a fejét:

„életében egyetlen hibát követett el talán: nem volt rajta az a bizonyos védősapka, ami kell a biciklizéshez meg a motorozáshoz is, a sisak. Az nem volt rajta... – talán ha az rajta van, de ez csak talán, majd a boncolás után megtudjuk az eredményt. Az a lényeg, hogy Hagyma most nincs... Most is már annyira hiányzik, hogy elmondhatatlan. Nekem barátom, családtag, minden volt, és az is marad örökre.”

Alább tudja megtekinteni a műsorrészletet.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)