Alföldi Róbert gyászol: Tegnap azon gondolkodtam a templomban...

Alföldi Róbert egy számára igen fontos személyt vesztett el, az ő búcsúztatóján volt Szentesen.

2022. július 27., 11:44

Szerző:

Alföldi Róbert megrendítő posztot tett közzé hivatalos Facebookján: megint gyászol. A múlt hónapban a házvezetőnőjét veszítette el, most gimnáziumi magyartanárnője búcsúztatóján járt Szentesen.

„Tegnap Szentesen voltam, voltunk, mert drága Erzsi néni – BÁCSKAI MIHÁLYNÉ MOLNÁR ERZSÉBET – búcsúztatója volt. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium magyartanára. Az én gimnáziumi magyartanárom. De ez nagyon kevés, mert minimálisan sem adja vissza azt, hogy mi is volt Erzsi néni nekem, és hát nekünk, akik drámaisok voltunk, meg akik nem voltak drámaisok, de voltak olyan szerencsések, hogy tanította őket”

– kezdi a megemlékezést Alföldi Róbert az ide kattintva elérhető posztban, amely fényképeket is tartalmaz a későbbi színész-rendező életét nagyban meghatározó tanárnőről.

„Tegnap azon gondolkodtam a templomban, hogy tényleg nem ez az ember lennék, ha nem ebbe a gimnáziumba járok, ha nem ilyen tanáraim vannak, és ha nem az osztálytársaimmal élem meg a felnőtté válás éveit. Erzsi néni tanított emberséget, tanított tisztességet, tanított becsületességet, tanított odafigyelést, tanított szolidaritást, tanított kulturáltságot, tanította …. az életet, azt, hogy milyen kötelességeink vannak önmagunkkal szemben, hogy hogyan sáfárkodjunk mindazzal, amit kaptunk, kaptam, onnan… hát talán onnan fentről, hogy milyen kötelességeink vannak az emberek, a munkánk, a kis és nagy közösségünk felé, hogy hogyan kellene tisztességes, becsületes magyar emberként élnünk.
Megtanította, de nem azzal, hogy mondta, hanem… nem is tudom… amit sugárzott magából, amit képviselet minden élethelyzetben, tanárként, de még akkor is, amikor pár éve egy osztálytalálkozón találkoztam vele. Nagybetűs, klasszikus, olyan igazi pedagógus és ember volt. Élete utolsó pillanatáig”

– emlékszik vissza az 54 éves híresség.

Alföldi Róbert az érettségit követően, a legutóbbi időkig kapcsolatban maradt egykori tanárával:

„végtelen örömmel, büszkeséggel töltött el, amikor évente egyszer kétszer írt egy emailt, hogy mindent tud, hogy figyel, hogy büszke, hogy szeret. Drága Robi fiunk… írta… mert persze Miska bácsi minden pillanatában az életének ott volt mellette, még akkor is amikor Miska bácsi már nem volt közöttünk – és én nagyon büszke voltam. És nemcsak rám figyelt… mindannyiunkra. Drága Erzsi néni! KÖSZÖNÖM! (ja és ölelem Miska bácsit…) Majd írjon néha onnan is….”

Mindent tud, figyel, büszke, szeret

Alföldi Róbert üzenete a választások előtt: Nehéz idők vannak, nehéz idők jönnek

Ritka fotók: Alföldi Róbertről osztott meg 20 éves képeket egykori kolléganője

Alföldi Róbertnek beszóltak, hogy mit képzel, hogy kokárdát visel

(Kiemelt kép: Zsigmond László D – dfp.hu)