Alföldi Róbertnek beszóltak, hogy mit képzel, hogy kokárdát visel

Alföldi Róbert videón meséli el az esetet, amikor kokárda miatt beszóltak neki.

2022. március 15., 12:10

Szerző:

Alföldi Róbert a március 15-i ünnepet megelőzően újabb, politikai témákat is feszegető videót töltött fel hivatalos Facebook-oldalára. Az 54 éves színész-rendező első ilyen videója a múlt hét csütörtökön jelent meg, ebben Alföldi Róbert arról kezd el beszélni, hogy véleménye szerint mi a közelgő választások tétje.

Most ennek a videónak a második részét posztolta a nemzeti ünnep előtt, és a felvételen többek között a következők hangoznak el:

„visszaemlékeztem arra, hogy amikor kamasz voltam, akkor milyen örömmel és boldogsággal tűzte fel az ember a kokárdát. És az elmúlt években valahogy eljutottunk oda, hogy a kokárda vagy a kokárda feltűzése – hát hogy fogalmazzak finoman szólva? –  szorongással tölti el az embert. Beszóltak, hogy mit képzelek, hogy kokárdát viselek. Sikerült elérnünk azt, hogy a kokárda viselése azon kívül, hogy összetartozunk, meg éljen a Magyar szabadság valóban, azon kívül mást is jelent. Azt az országot jelenti, ahol az ember magyarsága vagy az identitása bizonyos fokmérője annak, hogy hogyan ítéli meg a hatalom.”

Alföldi Róbert hozzáteszi, hogy a kokárda szerinte mindannyiunké, és hogy a nemzeti szimbólumok az ő szívét is megérintik, csak nem gondolja, hogy ezzel folyamatosan kérkednie kéne. Az igazi szabadság szerinte az, hogy a másikat a tettei alapján ítéljük meg, és nem kérdőjelezzük meg a nemzeti identitását – végkövetkeztetése az, hogy ő büszkén viselni fogja a kokárdát március 15-én.

Íme a teljes gondolatmenet.

2022. március 15.

Pataky Attila Orbán Viktor-pólóban szerepelt a Mokkában március 15-én

Tóth Gabi minden korábbin túltesz: új, hazafias klipjében egy közismert népdalt dolgoz fel

Így vonták fel a nemzeti lobogót az Országház előtt - képgaléria

(Kiemelt kép: Alföldi Róbert Facebook-oldala)