Tóth Gabi minden korábbin túltesz: új, hazafias klipjében egy közismert népdalt dolgoz fel

Március 15.: Tóth Gabi, népviselet, műcopf, huszárok, rézágyú, kommentletiltás.

2022. március 15., 11:16

Szerző:

Tóth Gabi március 15. alkalmából új videóklipet jelentetett meg. A címe az, hogy Gábor Áron rézágyúja, és a szám az azonos című és kezdetű népdal feldolgozása. A Daloskönyv YouTube-csatornáján közzétett klipben Tóth Gabi huszárnak öltözve énekel huszárok között, az egykori Megasztár-versenyző rövid haját a videó kedvéért hosszú, fonott műcopfokkal egészítették ki a hitelesség kedvéért. A videóklip alatt a YouTube-on ki van kapcsolva a kommentelési lehetőség.

Hasonlóan hazafias videóklipket tavaly is láthattunk, de Tóth Gabi most mind a kettőn túltett, költségvetésben mindenképpen. Varga Viktor alábbi Himnuszából kisebb botrány lett, míg Vincze Lilla piros-fehér-zöld ruhás klipje paródiaként is értelmezhető.

A Tóth Gabi klipjét megjelentető, Daloskönyv című csatornáról azt kell/lehet tudni, hogy ott

„ünnepeink és jeles napjaink dallamai szólalnak meg. A közkedvelt és kevésbé ismert dalokat gyerekkórusok, valamint Tóth Gabi és Mező Misi éneklik. A Daloskönyv azért készült, hogy kicsik és nagyok együtt énekeljenek, hogy a dalainkat ne felejtsük el, és ha kell, tanuljuk újra. ”

Az idei március 15-re nemcsak Tóth Gabi, hanem Mező Misi is készült egy dallal, ő a Kossuth Lajos azt üzenete kezdetű népdalt énekli, és az ő klipjében szintén feltűnik a huszársereg.

Tóth Gabi és a haza

Tóth Gabi: aki szereti a hazáját, az nem támad engem

Tóth Gabi tagadja, hogy bármi köze lenne a politikához

Tóth Gabi gyerekkori barátainak nagy része már külföldön él

(Kiemelt kép: YouTube/Daloskönyv)