Vincze Lilla új klipje Tóth Gabin is messze túltesz

A kommentelők azon tanakodnak, hogy ez most paródia-e.

2021. október 1., 14:40

Szerző:

Aki azt hitte, hogy a Totem című ősmagyar túlélőshow-val és Az én szívem című magyaros-katolikus Tóth Gabi-klippel tetőzött már idénre ez a műfaj, azoknak Vincze Lilla még szeretne mutatni valamit. Íme a Napolean Boulevard együttesből és A Dal zsűrijéből ismert énekesnő új száma, vagy legalábbis videóklipje.

A szerzemény címe az, hogy Mi van velem, és a dal első változata a Napoleon Boulevard 1990-es albumán szerepelt. A 60 éves énekesnő az új verzióhoz a klipet Nógrád községben forgatta. A videóban Vincze Lilla piros-fehér-zöld színű népviseletet visel, ami szintén emlékeztetheti az embert Tóth Gabira, aki nemrég moldvai csángó népviseletben fényképezkedett.

Nemcsak a képi világ, a dalszöveg is kissé zavarba ejtő, a refrén például így szól:

„jaj, mi van velem? Hol vagyok én? Úgy hiányzom magamnak rég!”

A YouTube-on több kommentelő említi, hogy esetleg paródiának szánja az énekesnő ezt a dalt. A kérdést nem egyszerű megválaszolni, de kétségtelen, hogy ez sem kizárt, hiszen a dal a következő sorokkal kezdődik:

„hol tűnhetett el, hol hagytam humoromat? Jókedvem kereshetem szerteszét – semmi sincs meg. Lesz valaki tán, ki rátalál vagy nyomra vezet, hisz volt nekem véleményem, csak elveszett – semmi sincs meg.”

(Kiemelt kép: YouTube)