Falusi Mariann sírva nyilatkozik a Lang Györgyi halála utáni napokról: Bejött Hernádi Judit, ő is bőgött

Falusi Mariann friss interjúja szívszorító pillanatokat tartalmaz: Lang Györgyire emlékezik.

2023. június 15., 07:52

Szerző:

Kadarkai Endre azon interjúsorozatában szerepel most Falusi Mariann, amelyiknek a címe Nemek igenje. A sorozat témája, hogy az interjúalanyok az életük meghatározó, ellenkező nemű személyeiről beszélnek, azaz a Pa-dö-dő tagja is élete öt meghatározó férfijáról beszél alapvetően, de természetesen az egy hónapja elhunyt Lang Györgyi is szóba került az interjú során többször.

Az énekesnő így beszél arról, megosztja-e másokkal a gyászt:

„beszélgettünk most így a Györgyi halála kapcsán, és mondták nekem, hogy »ne vidd el egyedül a válladon!« De viszem. Aztán ha muszáj, akkor dőlök. De csak ha muszáj.”

Falusi Mariann azt is említi egy ponton, hogy mennyi mindent tanult Lang Györgyitől:

„elképesztő az ő hozzáállása a halálhoz, a mindenhez. Fantasztikus. Túl azon, hogy 18 éves kora óta, amikor diagnosztizálták nála ezt a betegséget, ő tudta, hogy ennek hogy lesz vége, hogy ennek esetleg csúnya vége lesz, és mégsem félelemmel, inkább egyfajta tagadással, nem oda figyeléssel és hihetetlen derűvel kezelte ezt a dolgot. És ha ilyennel találkozott, akkor is.”

Falusi Mariann azt is elmeséli, hogy Lang Györgyi halálának másnapján egy koncerten lépett fel, harmadnap pedig a Menopauza című musicalben a Játékszínben, ahol három partnernője Hernádi Judit, Tóth Enikő és Náray Erika voltak. Így beszél erről az előadásról:

„bementem, és előénekeltem egy olyan számot, aminek az a vége, hogy élni, élni kell annak ellenére, hogy mennyi minden jön szembe. Elénekeltem, és utána pofánbőgtem a nézőket. Bejött a [Hernádi] Juci, ő is bőgött. Ez pedig nem normális dolog, de benne van. A nézők olyan 7-8 perces vastapssal tisztelték meg ezt a dolgot. Aztán utána... Civil ember megy az utcán és odajön az autóm mellé, és csak így csinál [a szívére teszi a kezét] – ezzel nem lehet mit kezdeni. De muszáj csinálni, mert nincs más mód.”

Falusi Mariann hozzáteszi, hogy eszébe sem jutott lemondani a fellépéseket – édesapja halálakor is dolgozott. Úgy érzi, nem engedheti meg magának, hogy a feladatait ne hajtsa végre. Azt mondja, a következő előadáson már rendben ment minden.

„Nem vagyok rá büszke, hogy ott elsírtam magam. [...] A Györgyi nagyon röhögött rajtam, valószínű, amikor ott sírtam. Ő megőrült tőle, megőrült, hogy én mindig bőgök, ha valami van, és azt mondta, hogy én hülye vagyok és fogjam már vissza magam. Ő ilyen alkat volt. Tudom, hogy elérzékenyült néha, de nem mutatta”

– jegyzi meg Falusi Mariann.

(Kiemelt kép: YouTube/Kadarkai Endre)