Lang Györgyi már nem tudja ellátni magát

Lang Györgyi egy éve kapott sztrókot, hosszú idő óta először nyilatkozott.

2023. február 16., 07:43

Szerző:

Lang Györgyi 2021 novemberében sztrókot kapott, aminek következtében a beszédközpontja sérült, illetve lebénult a jobb karja. A 65 éves színész-énekesnő azóta igen ritkán szerepel, de most elvállalta a Best magazin címlapfotózását – Falusi Mariannal közösen.

Lang Györgyinél 28 éves korában állapítottak meg szklerózis multiplexet, több éve használ már kerekesszéket. A sztrók miatt az utóbbi időben az állapota tovább romlott: a lapban a következőkről számol be, bár a beszédét nehéz érteni, ezért néha Falusi Mariannra volt szükség az interjú lebonyolításához.

„Teljesen jól vagyok, ennek ellenére folyamatos felügyelet alatt állok, szinte egy percig nem lehetek egyedül. Tudom, szükségem van a segítségre, hisz nem tudom magam ellátni”

– vallja be Lang Györgyi.

Hozzáteszi, hogy még éjszakára sem hagyják soha egyedül:

„jó alvó vagyok, éjfélkor lefekszem, délelőtt tízig meg sem mozdulok, ennek ellenére alig tudom elérni, hogy magamra hagyjanak. Volt idő, hogy Maji – így tudja csak kimondani a barátnője nevét – hetente kétszer is itt aludt nálam, és éjnek közepén azzal riasztott fel: »Györgyi, Györgyi, jól vagy?«”

Lang Györgyi utoljára tavaly májusban tűnt fel egy nyilvános eseményen, méghozzá a felújított metró átadásán, itt Karácsony Gergellyel is találkozott.

(Kiemelt kép: Zsigmond László – dfp.hu)