Bodrogi Gyula szerint ez is közrejátszhatott Balázsovits Lajos elhunytában

Bodrogi Gyula kiemeli: Balázsovits Lajos elhunytával rövid időn belül a Nemzet Színészei közül két legendát veszítettünk el.

2023. július 21., 08:32

Szerző:

Bodrogi Gyula is megemlékezett a Blikknek adott nyilatkozatában Balázsovits Lajos színművészről. A Balázs Béla-díjas művészt, aki 2012-ben vonult végleg vissza a színházi világtól, hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után szerdán Budapesten, hetvenhat évesen érte a halál.

Balázsovits Lajosról a Mokka című műsorban csütörtök reggel Hegedűs D. Géza beszélt, megjelölve, hogy kollégája milyen betegségben szenvedett. Bodrogi Gyula azonban a nyilatkozatában egy másik tényezőt is említ, ami minden bizonnyal szintén megterhelő volt a betegségtől legyengült szervezete számára.

„Az, hogy két hónapon belül ez a második haláleset a Nemzet Színészei között, igazi tragédia. Utoljára Udvaros Dorottya megválasztása után pár nappal beszéltünk telefonon [Balázsovits Lajossal]. A választáson nagyon gyenge volt a hangja, régóta beteg volt már. De az utolsó beszélgetésünkkor visszatért belé az erő. De – sajnos – úgy tűnik, ebben a nagy melegben a betegségek felerősödnek, és ilyen tragédiák történnek”

– nyilatkozta Bodrogi Gyula.

Balázsovits Lajos temetéséről az első értesülések szerint később intézkednek. A színészt a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2023. július 19. Hetvenhat éves korában elhunyt Balázsovits Lajos, a nemzet színésze, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A felvétel 2019. november 6-án készült az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán. MTI/MTVA/Zih Zsolt)