Tompos Kátya kezelésével kapcsolatban fontos hír érkezett

Tompos Kátya igen súlyos, daganatos betegséggel küzd, a hónap elején indult gyűjtés a javára.

2024. május 30., 07:03

Szerző:

A Fábián Juli Emlékalapítvány tette először közzé a döbbenetes hírt május elején: Tompos Kátya évek óta rákkal küzd, és pénzre van szükség a kezelése folytatásához. Azonnal gyűjtés indult, a hétvégén Szegeden egy koncertet is tartottak, tegnap pedig a Vígszínházban volt előadás a 41 éves színész-énekesnő segítésére.

Tompos Kátya javára összegyűlt a pénz

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasóest erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte.
Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai – a korábbiakkal ellentétben már – az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.”

– többek között ez állt az eredeti felhívásban, amivel megkezdődött a gyűjtés Tompos Kátya javára. Most a Story magazin friss száma a címlapon hozza a hatalmas hírt: a múlt szombati koncert bevételével összegyűlt a pénz a gyógykezelésre.

A lapból az is kiderül, hogy Tompos Kátyát a párja mindenben támogatja, aki a szakmáját tekintve orvos. Ennek is köszönhető, hogy a színésznő mindent tud a betegségéről, amint azt jóbarátja, Hrutka Róbert is említette:

„Rengeteg latin szót használ, képben van a betegségével. Persze ez betudható annak is, hogy támogatja őt a barátja, aki orvos-kutató, és ezzel foglalkozik.”

Sztárok relikviái aukción

A Fábián Juli Emlékalapítvány azonban ettől még természetesen nem hagyja abba a munkát: hamarosan egy jótékonysági árverést is magában foglaló programra kerül majd sor, ahol többek között Tompos Kátya kalapjára is lehet majd licitálni. Az alapítvány célkitűzése ugyanis olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak alkotni, fellépni, dolgozni. A június 14-én megrendezendő aukcióról a következőket érdemes tudni:

„A Fábián Juli Emlékalapítvány különleges aukciót szervez, amelyen híres hazai és külföldi zenészek, művészek személyes holmijaira és dedikált tárgyaira lehet licitálni, a befolyt összeget pedig az alapítvány nehéz helyzetben levő előadóművészek támogatására fordítja. Az aukció kiemelten foglalkozik Tompos Kátya személyével: az Alapítvány legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelése kapcsán zajlott és ahogy a közvélemény, a művészvilág is összefogott a fiatal színésznő támogatására. Az árverés online platformon és a Magyar Zene Házában, június 14-én megrendezett eseményen zajlik a Paloznaki Jazzpiknikkel közös szervezésben.
Az árverésen Fábián Juli személyes tárgyai mellett többek között olyan különlegességek is szerepelnek, mint Rick Astley tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy világsztárok által dedikált gitár.”

Alább találja a vonatkozó Facebook-posztot.

(Kiemelt kép: Tompos Kátya Facebookja)