Új bejegyzés jelent meg Tompos Kátya Facebookján: ezt üzenik a barátok-hozzátartozók

Hétfőn este új üzenet jelent meg Tompos Kátya Facebook-oldalán.

2024. június 4., 07:56

Szerző:

Súlyos betegség után pénteken hajnalban hunyt el Tompos Kátya színésznő. A hír az egész országot megrázta, és most sokak számára fontos bejelentés érkezett.

Itt lesz a virrasztás Tompos Kátya emlékére

Hétfő délután Tompos Kátya közeli barátja és kollégája, Hrutka Róbert jelentette be egy nyilatkozatban, hogy gyertyagyújtást szerveznek majd a 41 évesen elhunyt énekes-színésznő emlékére. Hétfő este ezzel kapcsolatosan jelent meg a hivatalos bejelentés Tompos Kátya Facebookján, a következő üzenettel:

„Virrasztás Tompos Kátya emlékre
2024. június 7.-én 20.00-tól a Várkert Bazár Öntőház Udvarában tudtok elbúcsúzni Kátyától.
Kérünk, hogy vidd hírét az eseménynek, hogy eljusson mindenkihez, aki szeretne megemlékezni Kátyáról.”

Megvan tehát a hivatalos meghívó az időponttal és helyszínnel, sőt Facebook-eseményt is kreáltak a virrasztásnak. Alább találja a vonatkozó posztot, amely a #szeretünkKátya címkét is tartalmazza.

A virrasztás Facebook-eseményénél közölt meghívó a Holdjárat című Tompos Kátya-dal szövegéből tartalmaz egy részletet:

„Egy elvarázsolt bolygón élek,
Maradnék végleg, ha itt lennél velem,
Átrepülnék száz világot, tengernyi álmot,
Csak tudnám, hogy ott leszel.
Szívem míg jár,
Egy holdjáratra vár, hogy vigyen tovább,
Az álmaim után.”

Az esemény két házigazdájaként Hrutka Róbert és a Juhász Anna Irodalmi Szalon van megjelölve.

A bejelentés a Tompos Kátya javára összegyűlt pénz sorsáról

A Fábián Juli Emlékalapítvány nagy összeget gyűjtött össze Tompos Kátya gyógykezelésére, a pénz azonban már sajnos későn érkezett. A múlt pénteki bejelentés szerint hamarosan arról is várható egy bejelentés, hogy ennek az összegnek mi lesz a sorsa.

Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő a ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit.
Kátya halála előtt rendelkezett azokról a lehetőségekről is, ha az összegyűlt összeg meghaladja a kezelése költségeit vagy - mint sajnos jelen esetben - ha nem lesz lehetősége befejezni. Mivel mindannyiunkat váratlanul érte, hogy Kátya bár keményen és kitartóan küzdött a betegséggel, mégis alulmaradt ebben az igazságtalan küzdelemben, nem volt lehetőségünk egyeztetni jogi és pénzügyi szempontból akarata kivitelezhetőségéről. Várhatóan egy hét múlva tájékoztatunk mindenkit az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről.
Még egyszer köszönjük a család nevében, hogy megmutattátok az elmúlt hetekben Kátyának, mennyire szeretitek. Nyugodj békében, sosem fogunk elfelejteni!
A család és a menedzsment arra kéri a sajtó munkatársait, hogy publikációikban tartsák tiszteletben Kátya emlékét és a hozzátartozók gyászát - a fentieken kívül egyelőre nem szeretnének nyilatkozni.

A fenti bejelentést az alábbi poszt tartalmazza.

(Kiemelt kép: a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebookja)