Tompos Kátya két héttel a halála előtt írt Vajna Tímeának – szívszorító, mit üzent neki

Eddig nem is lehetett tudni, hogy Tompos Kátya és Vajna Tímea egyáltalán bármilyen kapcsolatban voltak, most Vajna Tímea megosztotta az emlékeit.

2024. június 1., 07:29

Szerző:

Tompos Kátya halálhíre pénteken délelőtt járta be az országot. Csaknem egy hónappal korábban vált nyilvánossá, hogy a mindössze 41 éves színésznő a rák egy igen ritka és súlyos válfajában szenved, és gyűjtés is indult külföldi gyógykezelésére. A segítség azonban már túl későn érkezett: Tompos Kátya 2024. május 31-én elhunyt.

Tompos Kátya emlékét idézi Vajna Tímea is

Tompos Kátya halálát követően Vajna Tímea pénteken délután osztott meg egy Instagram-sztorit a színész-énekesnővel kapcsolatban: az Amerikában élő médiaszemélyiség az időeltolódás miatt minden bizonnyal ekkor értesült a megrendítő hírről. Vajna Tímea a következőket írja benne:

„A szívem megszakad, drága Kátya! Egyidősek voltunk... Május 15-én még írtunk egymásnak és hálásan megköszönted a segítségünket. Írtad, hogy jó lenne behozni ezt az új innovatív immunterápiát Magyarországra, mert otthon csak a kemót és a sugárkezelést alkalmazzák. Írtad: Lelkileg folyamatosan kapom tőletek és mindenkitől a szeretetet, megerősítést, és már emiatt is megérte ezen a világon lenni. Boldog vagyok. Kátya. Örökre a szívünkbe zárunk és nagyon hiányozni fogsz, drága Tündérke.”

Vajna Tímea 1982. október 3-án, Tompos Kátya 1983. március 13-án született, tehát valóban egyidősek voltak, fél év korkülönbség sem volt köztük.

Tompos Kátyától búcsúznak

Vajna Tímeán kívül rengeteg további híresség posztolt még a közösségi médiában a megrázó hír kapcsán. Az első megemlékezésekből pénteken délelőtt készített összeállításunkat ide kattintva találja, de azóta posztolt többek között Kamarás Iván is.

„Nehezen találok szavakat. Vigyázz magadra, Kátya”

– írja a színész három közös fotóval emlékezve kolléganőjére.

Csányi Sándor színész az Instagramján csak ennyit ír:

„Drága, Kátya. Nagyon szerettelek.”

A posztban az alábbi videóból látható egy képernyőfotó, ez egy részlet a De jajj! című számból, amit Tompos Kátya Szőcs Arturral adott elő a Nemzeti Színházban 2008. szeptember 20-án.

Patai Anna, a Megasztárban még gyerekként országosan ismertté vált, jelenleg babát váró énekesnő szintén szerepelt együtt Tompos Kátyával annak idején. Ő ugyancsak egy közös fotóval búcsúzik, a következőket írva:

„Felfoghatatlan... Nyugodj békében, Kátya.”

Itt látható a fotó.

És végül még Nánási Pál fotós posztját emeljük ki. Ördög Nóra férje szintén megemlékezett arról az alkalomról, amikor együtt dolgozott a tegnap elhunyt színésznővel, és meg is mutatta a közös munka valóban elementáris erejű eredményét.

„Tompos Kátyával karrierem során egyszer találkoztunk, amikor az István, a király plakátra fotóztam. Nagyon szerettem a képeket, amiket készítettünk. Réka szerepét alakította. A tekintete ezen a képen olyan, ahogyan én ma a távozásának híre pillanatában éreztem. Nyugodjon békében!”

– írja Nánási Pál sok-sok fekete szívvel.

(Kiemelt kép: Tompos Kátya Facebookja)