Till Attila az alkoholizmusa miatt 8 éve nem iszik – megdöbbentő, ki kínálta most piával kamerák előtt

Till Attila friss interjújában újra beszélt a függőségéről, elmesélt egy megdöbbentően kínos sztorit és tett egy nagy bejelentést is.

2024. június 27., 11:16

Szerző:

Nagy felhajtás lett egy héttel ezelőtt Tóth Gabi TV2-es interjújából, hát most Till Attila szerepel ugyanennek a műsornak, a TV2 Titkoknak a következő, második részében. Alább megtekintheti a teljes beszélgetést, de ahogy szoktuk, előtte kiemelünk párat a beszélgetés legérdekesebb témái közül kedvcsinálónak.

Till Attila alkoholista, de nem iszik (ha hagyják)

Till Attila korábban is beszélt már az alkoholfüggéséről, és most is szóba kerül a téma, hiszen a műsorvezető-filmrendező egyetért azzal, hogy ez egy igen fontos téma, amiről beszélni kell, hiszen rengeteg embert érint Magyarországon. Mint mondja, a tapasztalatai szerint a többiek mindig azt mondják neki, hogy ne vegye elő a témát, de most megteszi, sőt, elmesél ezzel kapcsolatban egy friss sztorit is.

Azt szoktuk hallani, hogy a függőségből nem lehet kigyógyulni, csak a függőség tárgyát képező magatartást lehet abbahagyni. Till Attila is így beszél magáról: azt mondja, ő egy alkoholista, aki nem iszik. Egészen pontosan 8 éve nem fogyaszt már alkoholt, vagyis lehet, hogy úgy pontosabb a megfogalmazás, hogy 8 évig nem ivott alkoholt egészen az Ázsia Expressz idén tavaszi forgatásáig. A műsorvezető Stohl Andrással párban játszotta végig a délkelet-ázsiai helyszíneken rögzített utazós realityt, és eközben kerültek egy igencsak embert próbáló helyzetbe egy helyi temetésen:

„Ott nagyon erősen része a kultúrának, hogy együtt isznak rizsbort a halottal, aki a saját kertjükben van eltemetve.”

A temetésen a kamerák előtt ő is sorra került, neki is innia kellett. Így meséli el, mit tett ebben a kiélezett helyzetben:

„Annyit mondtam a Stohlnak: »Bandi, én 8 éve nem ittam alkoholt!« Velük szemben ott az az ember. Bandi: »Öntsd ki!« »Nem merem, néz az az ember, nem fogom megbántani!«”

Azt persze az interjú nem tartalmazza, hogy mit tett ekkor Till Attila: udvariasan ivott-e a rizsborból, ezzel megszegve 8 éve tartott fogadalmát és kockára téve saját egészségét, vagy visszautasította-e az alkoholt, ezzel megsértve a gyászolókat. A sztori folytatását majd az ősszel láthatjuk, amikor adásba kerül az Ázsia Expressz új évada.

Till Attila új filmet rendez

A Pánik és a Tiszta szívvel után Till Attila most megint filmet rendezett, amiről annyit árult el róla, hogy a főszereplője egy boldogtalan és tehetségtelen bábművész, akinek az édesapja az ország leghíresebb színésze volt egykor. Az egykor festőművésznek készülő médiaszemélyiség így beszél a tévés karrierjéről az alábbi interjúban:

„Tulajdonképpen minden létező díjat mindig megnyertem. Ebben nekem sose semmi küzdelem nem volt. Nekem a küzdelem inkább a filmeknél volt meg magában a képzőművészetben, ahol a dolgok nem működtek ennyire jól és nem is voltam ennyire jó.”

Az interjúban szóba kerül Till Attila felesége is, Krisztina, akivel 27 éve házasok és három fiúgyermeket nevelnek. Reméljük, ráér most, mert háromnegyed órás az egész interjú!

(Kiemelt kép: Till Attila Instagramja)