Rózsa György megdöbbentő dolgot árult el: ezért jár Gálvölgyi János feleségéhez

Gálvölgyi János paródiája rendkívüli népszerűséget hozott Rózsa György számára, és a két híresség azóta is jóban van, sőt, Rózsa György rendszeresen jár a színész feleségéhez.

2024. október 7., 13:08

Szerző:

A Blikk Talk című interjúsorozat vendége volt Rózsa György, és az alább megtekinthető beszélgetésben sok más érdekes téma mellett szóba kerül a legendás Kapcsoltam-paródia, ami mind Gálvölgyi János parodistának, mind az általa kifigurázott műsorvezetőnek rendkívüli ismertséget és népszerűséget hozott.

Rózsa György és Gálvölgyi János

Rózsa György azt meséli a Kapcsolatammal kapcsolatban, hogy nagyon meleg volt a stúdióban, ezért kellett folyton innia a felvétel közben, és a híres Gálvölgyi-paródia kapcsán ez aztán védjegyévé vált. Így mesél arról, hogy a stúdióban mindig kortyolta a pohárból a vizet:

„Ezt a Gálvölgyi nyilván kifigyelte. Mert ő megnézte előtte az adásokat. Mindig előtte megnézett néhány adást, és felírta magának azt, hogy «sokat iszik», «igazgatja a nyakkendőjét», «elnézést kér» satöbbi satöbbi, és ezeket felnagyította a paródiájában. És én akkor azt mondtam magamban, hogy ja, ha ez ilyen népszerű, akkor ez legyen egy kvázi eposzi kellékem. Tehát akkor én akkor is ittam, amikor nem voltam annyira szomjas. Most már negyven évig ez egy olyan tuti rózsagyuris dolog lett, hogy mindenhol, ahova elmegyek, megkínálnak egy pohár vízzel, és jót nevetnek rajta. Én mindig megkérdezem, hogy «Gálvölgyi rokona tetszik lenni?», ezen még jobban nevetünk, stb. stb. Tehát ezek az úgynevezett eposzi kellékek, ha úgy tetszik, megmaradtak. Valóban, egy kicsit többször igazítottam meg a nyakkendőmet, egy picit tudatosan rájátszottam.”

Rózsa György egyáltalán nem haragudott meg emiatt, sőt jóban vannak azóta is, rendszeresen összejárnak.

Rózsa György és Gálvölgyi János felesége

Így beszél arról Rózsa György, hogy miért szokta felkeresni Gálvölgyi Jánost és feleségét, Gálvölgyi Juditot, aki műfordítóként ismert, de azt is sokan tudják róla, hogy Rodolfo, a bűvész lánya. Azt, hogy lelki klinikát szokott tartani Rózsa Györgynek, azt minden bizonnyal kevesebben tudták Gálvölgyi Juditról, pedig a Kapcsoltam műsorvezetője most pontosan ezt meséli:

„Néha-néha, amikor átmegyek hozzájuk... Mert a felesége lelki klinikát tart nekem. Amikor valamiért nagyon le vagyok törve, akkor a neje megvigasztal meg minden, csinál mindenféle finom sütiket, szendvicseket, satöbbi, satöbbi, és akkor mindig megbontunk legalább egy vagy két üveg pezsgőt, és azt ott elszopogatjuk, hülyéskedünk és emlékezünk a régi szép időkre.”

Alább találja a teljes beszélgetést, szóba kerül benne Rózsa György viszálya Vitray Tamással és Vágó Istvánnal is. Kattintson a play gombra!

Egy érdekesség még a fenti videóból: arra a kérdésre, hogy melyik nemzetközi szupersztár volt a legmodortalanabb, legkellemetlenebb a közös munka során, Rózsa György Dr. Alban nevét említi.

(Kiemelt kép: YouTube/Blikk)