Rózsa György nagy bejelentést tett, eredeti képesítése is kiderült

Rózsa György kevéssé ismert tényt tett közzé végzettségéről és felhívással fordul a budapesti gimnáziumokhoz.

2022. augusztus 15., 12:09

Szerző:

Rózsa György nagy bejelentést tett ma az RTL Klubon a Reggeli című műsorban. A tévés legenda bejelentése a hazai oktatás jelenleg kritikus helyzetéhez kapcsolódik. Rózsa György elhatározta, hogy megteszi, amit tud, a helyzet javításáért:

„nagyon nagy a pedagógushiány Magyarországon. Elolvasgattam ezt, és akkor azt mondtam magamban: »no, hát engem ezelőtt 56 évvel elcsábított a televízió. De a végzettségem szerint én középiskolai tanár vagyok, magyartanár.« És arra gondoltam, hogy mi van akkor, ha mint nyugdíjas – ugye most a nyugdíjas tanárokat csábítgatják vissza –, elvállalom mondjuk az egyik iskolában magyarórák tartását. Ha jelentkezik valamelyik gimnázium vagy iskola, akkor én szívesen tartok magyar-irodalomórákat.”

Rózsa György hozzáteszi, hogy annak idején a Radnóti Miklós Gimnáziumban volt gyakorlaton és ott volt a vizsgatanítása is, de aztán nem lett belőle pedagógus, hanem a tévébe ment dolgozni. Igaz, ott a legendássá vált vetélkedők előtt gyerekműsorokat is készített, illetve a Táncművészetin és a Színművészetin szokott az utóbbi időben média szakosoknak előadásokat tartani, szóval némi tapasztalata mégicsak van az oktatásban.

Íme a teljes interjú.

Rózsa, tövis nélkül

Műteni kellett Rózsa György szívét

Rózsa György otthon is kórházi körülmények között lábadozik a balesete után

(Kiemelt kép: RTL Klub/Reggeli)