Műteni kellett Rózsa György szívét

Elmesélte, mi történt.

2022. május 5., 09:07

Szerző:

Szívbillentyű-csere miatt kellett megoperálni Rózsa Györgyöt. A legendás tévés műtétét Merkely Béla professzor és csapata hajtották végre. A beavatkozásra azért volt szükség, mert az eredeti billentyűje csak három-öt évig bírta volna még. A 74 éves sztár reméli, hogy sokáig fog élni és rengeteg közös élményben lesz része a lányával, Csillával és 20 hónapos unokájával, Ádámmal. Sőt utazgatni is szeretne még a jövőben: 

„Egy baráti társasággal utazgatunk néhány éve Európában. Jártunk már Spanyolországban, szerveztünk úgynevezett sörtúrát Csehországba, kastély-és várlátogatásokat Németországba és Ausztriába. Most a varázslatos, ősi elzászi városokat és persze, a híres borászatokat vesszük célba, már ha Merkely professzor elenged... Aztán szeptember elején jöhet a bandával az erdélyi körutazás”

- mesélte Rózsa György a Blikknek.

Rózsa György a legtöbb idejét az unokájával tölti, ám sajnos most a műtét miatt nem tud annyi időt a családjával tölteni, mint szeretne. A tévés az unokájáról elárulta, hogy nagyon okos kisfiú, már most tud 10-ig számolni, több betűt felismer és több tucatot állatot is képes azonosítani, vagy a hangjukat utánozni.

„Örömömre a kisunokám, Ádám végtelenül jókedvű, játékos gazfickó. Hogy kitől örökölte?! Minden bolondozásban benne van. Kedvenc terepe a homokozó a kertjükben. Csilla mindennap viszi játszótérre, s ha rendesen viselkedem, én is velük csúszdázhatok, hintázhatok, bújócskázhatok. Gyakran énekelgetek neki, azt ki is követeli. Sajnos, a műtét és a rehabilitáció miatt most nem lehetek eleget velük, de Csilla lányom csodálatos édesanya, huszonnégy órában gondozza, neveli, szórakoztatja a kisfiát”

- mondta a büszke nagypapa.

Korábban combnyaktörést szenvedett

Súlyos sérülést szenvedett Rózsa György

Rózsa György otthon is kórházi körülmények között lábadozik a balesete után

(Kiemelt kép: dfp.hu)