Rózsa György otthon is kórházi körülmények között lábadozik a balesete után

Kórteremmé alakítják a műsorvezető otthonát.

2021. augusztus 16., 09:41

Szerző:

Rózsa Györgyöt július 8-án baleset érte, amikor elesett a rákospalotai temető előtt, amint azt a 168 is megírta. A legendás műsorvezető jelenleg kórházban gyógyul műtéte után, de hamarosan hazatérhet otthonába. A 73 éves híresség az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben fekszik, miután megműtötték a balesetben eltört csípőcsontját.

A tévés szerencsére a kórházban sem vesztette el jókedvét és energikusságát, így gyorsan javul az állapota. A gyógytornáknak köszönhetően hamarosan hazatérhet otthonába, amit lánya valóságos kórteremmé alakított.

„A lányom még egy elektromos kórházi ágyat is bérelt nekem, aminek meg lehet emelni a fej és lábrészét, abból könnyebben ki tudok majd kelni. Igaz, rengeteg helyet foglal, de szerencsére a nappalim elég nagy, így bőven elfér majd és nekem se kell lépcsőznöm. Annyira még nem erősödtem meg, hogy fel-le járjak a lépcsőn, hogy a saját ágyamba feküdjek le és oda feljutnom különben is nagy kihívást jelent még”

– mesélte a Borsnak Rózsa György, aki azt is elárulta, éjszakánként még vannak fájdalmai, van, hogy két-három alkalommal is felébred. Ilyenkor fájdalomcsillapítót kell beszednie, hogy el tudjon aludni.

„Első alkalmakra még nem tervezek hosszú sétákat, elég lesz csak az egyik padtól a másikig sétálnom, nem szeretném túlhajtani magamat. Abban bízok, hogy decemberre már elhagyhatom a sétabotot is és idővel újra tervezhetek hosszabb túrákat a barátaimmal”

– nyilatkozta a műsorvezető, aki nagyon szeret barátaival utazni, városnézést szervezni, de ezt most kénytelen elhalasztani egy időre, amíg meg nem erősödik.

(Kiemelt kép: dfp.hu)