Súlyos sérülést szenvedett Rózsa György

Szirénázó mentő vitte kórházba az ismert televízióst. 

2021. július 10., 10:30

Szerző:

Csütörtök délután a rákospalotai temetőnél a kapuőrök egy hangos kiáltásra felfigyelve kiszaladtak, és Rózsa György műsorvezetőt látták a járdán feküdni – írta a Bors. A szemtanúk azt mondták, az ismert televíziós séta közben megbotlott és elesett, majd olyan nagy fájdalmai voltak, hogy majdnem elvesztette eszméletét.

A kapuőrök először megpróbáltak segíteni felállni Rózsa Györgynek, de amikor látták, hogy nagyobb a baj, mint gondolták, mentőt hívtak. Az ismert televíziós műsorvezetőt szirénázó mentő vitte a baleseti intézetbe, ahol azonnal kivizsgálták. Kiderült, hogy eltört a csípőcsontja, és azonnal műteni kell. Rózsa György az incidens után azt mondta, sokáig fog tartani a rehabilitáció. 

„Valamivel már jobban vagyok, de nagyon nehéz beletörődnöm abba, hogy valószínűleg egy évig tartó rehabilitáció vár rám. Jó ideig kerettel, majd hat hét múlva bottal tudok járni” – fogalmazott Rózsa György, aki elmondta, nagyon sajnálja a történteket, mert így nem fog tudni Franciaországba utazni a barátaival.

(Kiemelt kép: Rózsa György televíziós műsorvezető, szerkesztő, producer a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a Magyar Televízió egykori munkatársának pályafutását idézték meg. Fotó: Zih Zsolt / MTVA )

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.