Pottyondy Edina felháborodott kirohanást posztolt a szolnoki gyermekbántalmazóról: 40 milliós állami támogatást kapott

Pottyondy Edina már másodszor ír a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról, illetve most az elkövető a kapcsolatáról a Fideszhez.

2024. július 18., 08:48

Szerző:

Mint a februári gyermekvédelmi tüntetés egyik főszervezője, Pottyondy Edina szívügyének érzi a szolnoki kalandparkban történt botrányos esetet. Erre abból lehet következtetni, hogy már másodszor posztol az esetről: biztonsági kamera felvételén látható, hogy egy férfi kirúgja egy kisfiú lábát úgy, hogy a gyerek felrepül a levegőbe, majd fejre esik.

Pottyondy Edina a szolnoki gyermekbántalmazásról

Egy posztban Pottyondy Edina a következőképpen foglalta össze gondolatait a szolnoki kalandparkban történt esetről, kezdve azzal, hogy idézi a februári tüntetés szlogenjét:

„Odakint most szörnyek járnak. Tegnap bejárta a nyilvánosságot, ahogy egy gyermekcsoport kísérője az egyik gyereket olyan nyugodtan, brutálisan és előre megfontoltan felrúgta, mintha csak a cipőfűzőjét kötötte volna be.
Ilyen agresszív fegyelmezés, ilyen vadállati magatartás ritkán kerül nyilvánosságra. De nem lehet azt gondolni, hogy példa nélküli, már csak azért sem, mert még az ott tartózkodó gyerekek sem lepődtek meg. Nem támadt csődület, senki sem rohant segíteni a földön fetrengő kisgyereknek.
A bántalmazás mindennapos. A célkeresztben nők, gyerekek, idősek, gyengék, betegek állnak, és az állami intézményrendszer nem működik. Nem véletlen, hogy máig nem tudjuk, hogy miért és kik kegyelmeztek meg Endre bácsinak, és az sem pech, hogy máig nem történt érdemi változás a gyermekvédelmi intézmények működésében, finanszírozásában. Ez a kormányzat döntése, ez a kormány politikája.
Mi meg időről-időre háborgunk ezen, amikor egy kósza kamera vagy egy kiszivárgott dokumentum leleplezi az állapotokat, amik között gyerekek és felnőttek tízezrei szenvednek, majd megyünk tovább. És az ország egyik fele szerint nincs itt semmi látnivaló. És egyébként is, a Főnit fogadták Pekingben meg Moszkvában. Az a fontos.
Hát, nem az a fontos. Ez lenne a fontos.”

Mindez az alábbi posztban olvasható, de ez még nem minden.

Pottyondy Edina a szolnoki gyermekbántalmazóról

Hamarosan egy sor egyéb dolog is kiderült A. Tiborról, aki saját maga teljes névvel tette közzé bocsánatkérését, ez az oldal alján található. Pottyondy Edina így A. Tiborról egy csütörtök délután automatikusan eltűnő sztoriban:

„Nem hiszem el! A sokadik üzenetet kapom, hogy mit kell tudni a kalandparki gyerekrugdosóról. Tényleg hihetetlen! Ki tüntette ki ezt az embert? Ki adott neki állami kitüntetést? Novák Katalin. Badumc! Remélem, Balog püspök személyes közbenjárására. És ha ez nem lenne elég, a faszi által működtetett egyesület 40 milliós állami támogatást kapott az edzőtermének építésére 2022-ben.
És ami végképp vadkelet: Mi a neve az egyesületének, ami gyerekeket táboroztat, ami állami pénzeket nyer, amit az állam megbecsül? Az, hogy Yakuzák SE! Badumc. A yakuza a világ legrégebbi bűnözői szervezete, prostitúció, védelmi pénz, drogok, gyilkosságok kötődnek hozzá. YAKUZA SE baszki! Mintha »ukrán maffia« vagy »Cosa Nostra« néven alapítanék egy árvaházat. Ki tesz ilyet? Az a helyzet, hogy ez nem pusztán leleplező, hanem pofátlan névválasztás. Mert van egy dolog, amit még a japán maffia is megvet. Ez különbözteti meg a magyar yakuzától, a Fidesztől: az pedig a gyerekbántalmazás. Az még a hétpróbás, agyontetovált gengsztereknél is vörös vonal.”

A szolnoki gyermekbántalmazó bocsánatkérése

Az elkövető személyazonossága azután lett ismert, hogy a férfi maga tette közzé teljes nevét bocsánatkéréssel együtt. A közleményének teljes szövege az eredeti helyéről eltűnt a Facebookról, de az alábbi poszt megörökített. Ez áll benne:

„Amit tettem, minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás. Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek. A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére.”

Alább találja a közlemény teljes szövegét.

(A kiemelt kép mesterséges intelligenciával készült, Pottyondy Edina abból az alkalomból készítette, hogy YouTube-csatornája nemrég érte el a 300 000 feliratkozót. Forrás: Pottyondy Edina Instagramja)