Optikai illúzió: igazából nem az összes tölcsérben van fagyi! Ön eltalálja, hány maradt üresen?

Egy újabb optikai illúzió: böngéssze a fagyikat Dudolf legfrissebb rejtvényében!

2024. július 3., 14:52

Szerző:

Optikai illúzió, képrejtvény, böngészős játék, különbségkereső – ilyesmi neveket kapnak azok a vizuális fejtörők, amikkel Dudás Gergely, azaz művésznevén Dudolf világhírűvé vált. Most publikálta a legfrissebb feladványát, nézze meg, milyen gyorsan jön rá a megfejtésre!

Optikai illúzió fagyikkal

Ez az optikai illúzió azt mutatja, hogy két aranyos pingvin jutott be rengeteg fagyi közé. Tengernyi tölcsér, mindegyikben egy-egy gombóc fagylalt... Illetve amint azt ön már a címből tudja, igazából nincs mindegyik tölcsérben fagyi, néhány üresen maradt. Megtalálja, hol és főleg hányan vannak az üres tölcsérek? A legügyesebbeknek tíz másodperc is elég, hogy valamennyi üres tölcsért kiszúrják ezen a zsúfolt képen.

Alább találja a megfejtést

Mindig fennáll a veszély, hogy valamelyik olvasó véletlenül túl gyorsan görget lefelé, ezért a rejtvény és a megfejtés közé érdemes egy kis távolságot tenni, nehogy valaki túl korán meglássa, hol vannak azok a bizonyos üres tölcsérek. De most nem csak távolságot teszünk a rejtvény és a megfejtés közé, hanem egy csokifagyi receptjét hogy a képpel ellentétben otthon egyetlen tölcsér se maradjon üresen! Nézzük!

Hozzávalók: 

  • 300 gramm étcsoki
  • 350 g tubusos, cukrozott sűrített tej 
  • 50 ml presszókávé (elhagyható)
  • 1 csipet só
  • 500 ml habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma


Nyomjuk zománcozott lábasba vagy hőálló tálba a sűrített tejet és törjük bele az étcsokoládét. Gőz felett olvasszuk őket egybe, és keverjük egyneműre. Ha nincs speciális tejforralónk, akkor egy egyszerű módszert javaslunk: tegyük egy másik, kevés vízzel töltött lábasba az olvasztáshoz használt edényt úgy végezzük el a művelet. 

Miután folytonos kevergetés mellett a csoki elolvadt, sűrű masszát kapunk, amihez tegyünk egy csipet sót a nagyobb ízélményért és tegyük bele a vaníliaaromát is. Ha szeretnénk valódi csokibarna színt elérni, adjunk hozzá egy fél lefőzött presszókávét is, majd ismét keverjük el őket jól. Ha ez megvan, tegyük félre hűlni. 

Következő lépésként a habtejszínt habbá verjük, de figyeljünk arra, hogy legalább 30%-os legyen a zsírtartalma. A felvert habtejszínbe csorgassuk bele a csokis masszát, és keverjük el őket jól. Megfelelő méretű dobozba (ez lehet egy kiürült fagyis is) vagy kenyérsütő formába simítsuk bele a keveréket. A tetejére szórhatunk még reszelt étcsokit vagy fehércsokit, majd tegyük be a fagyasztóba 6-7 órára. Fogyasztás előtt érdemes néhány perccel korábban kivenni, mert akkor lesz könnyen kanalazható.

További fagyirecepteket itt talál, egyben elolvashatja, melyik lett idén az év fagyija.

Itt a megfejtés

Nos, a helyes megfejtés a három – három tölcsér tátong üresen, fagylalt nélkül a fenti képen. Ha nem találta meg őket mind, kattintson alább a play gombra, a következő videó mutatja, hol van a három üres tölcsér!

(Kiemelt kép: Dudolf Instagramja)