Molnár Piroska szívszorító bejelentést tett: Nem mondhatom, hogy már nem bírom. Pedig ez az igazság

Molnár Piroska új filmben szerepel majd, de úgy néz ki, ez lesz az utolsó.

2024. március 18., 08:35

Szerző:

Molnár Piroska interjút adott a Blikknek, amiben nagy bejelentést tett: azt mondja, több filmet nem forgat már, és új darabot sem vállal, csak folytatja azokat, amikben szerepel. Nemrégiben Reviczky Gábor mondta ugyanezt saját karrierjéről: új szerepet már ő sem fog sosem elvállalni. Most Molnár Piroska mondja ugyanezt.

„Nyolc darabban játszom, de nem lesz több, már nem lesz új premierem. Most így gondolom, és abban is biztos vagyok, hogy több filmet sem forgatok”

– ezt a bejelentést tartalmazza az interjú. Az okokról a nemzet színésze többek között a következőket is mondja:

„nem mondhatom a rendezőnek, a kollégának, a közönségnek, hogy már nem bírom. Pedig ez az igazság. Túl vagyok egy térd- és egy szívműtéten, beépített pace­maker segíti az életemet, már nincs hova és miért ugrálnom, bizonyítanom.”

A 78 éves színésznő azt is elárulja az interjúban, hogy már az  várja, hogy fogadott unokájával nyaralni menjenek, de egyébként elsősorban már otthon szeret lenni a legjobban. Így fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy hogyan tölti az ideje nagy részét:

„tévét még véletlenül sem nézek, inkább olvasok. Próbálok minél kevesebb hírt hallgatni, mert mindenről megvan a véleményem, de ezt inkább megtartom magamnak.”

A Keresztanyu sztárja hozzáteszi, hogy fogadott unokájával, Gergővel utaznak majd egyet a nyáron, amint azt tavaly is tették. Akkor a következőket nyilatkozta a Story magazinnak:

„régen volt ilyen gazdag nyaram, mint most Gergővel. Egyedül már nem indultam volna el sehova, rosszak a lábaim, nehezen megyek, de ez a harmincéves fiatalember mindenben a segítségemre volt és van, visszaadta a fiatalságomat. Nélküle már nem is tudnék létezni. Régóta nem vezetek, régóta nincs autóm, de vettem egyet, Gergő a sofőröm, a fogadott unokám, ő pedig úgy hív engem, hogy mama. Lesi minden gondolatom, bármit kitalálok mindenhova elvisz, este a színházba játszani, nappal próbára, nyáron nyaralni.”

Ez a mostani bejelentés tehát talán annyira nem is meglepő, hiszen Molnár Piroska már szeptemberben is beszélt arról, hogy ahogy közeledik a 80-hoz, egyre nehezebben teszi a dolgát.

„Az ember ilyenkor már azt sem tudja, lesz-e holnap vagy holnapután. Túl egy térd- és szívműtéten, beépített pacemakerrel már nem nagyon ugrálhatok. De azt büszkén mondhatom: miattam még egyetlen előadás sem maradt el. Nyolc darabban játszom, négyben a Tháliában, az anyaszínházamban, háromban a Rózsavölgyi Szalonban, egyben pedig az Orlai Produkcióban. Emellett túl vagyok egy film forgatásán, amelyben Vilmányi Benett-tel játszom együtt. Ez jövőre kerül a mozikba. Teszem a dolgom, de már egyre kevesebb élvezetet találok benne. Igaz, nem nekem kell ezt élvezni, hanem a közönségnek. Néha már nyűg a hajnali felvételeken részt venni, megerőltető próbákat letudni. De végül is ez az életem, a színjátszás”

– mondta tavaly Molnár Piroska a Blikknek.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Keresztanyu)