Mini IQ-teszt: ha 20 másodperc alatt rájön, melyik két szó illik a két kérdőjel helyére, ön egy zseni!

A mai mini IQ-teszt újabb alkalmat kínál önnek egy kis agytorára. Vajon melyik 2 szó hiányzik az alábbi ábráról?

2024. szeptember 14., 07:09

Szerző:

Folytatódik rejtvénysorozatunk, amiknek eddigi feladványaiból lassan most már tényleg összejön egy teljes IQ-teszt. Ma megint szavakkal játszunk.

Mini IQ-teszt: mi illik a kérdőjel helyére?

Nem szeretnénk túlságosan szaporítani a szót, hiszen arra törekszünk, hogy első pillantásra egyértelmű legyen az ábrából, hogy mi a feladat. Reményeink szerint ez ezúttal is sikerült: két csoportban öt-öt szót talál alább. Mindkét csoportból hiányzik egy-egy szó. A kérdés az, hogy melyik két szó illik a két kérdőjel helyére (és természetesen az is, hogy miért az a két szó). Szeret időre játszani? Akkor indítsa be alább a stoppert, az alatt következik a feladvány.

Nos, önnek eszébe jut, melyik két szó hiányzik a két kérdőjel helyére?

 Ábra: 168.hu/Gyulai Bence

A megfejtést az oldal alján találja

Hogy ne legyen itt a megfejtés közvetlenül a feladvány alatt, mint annyiszor, most is álljon itt egy lazán kapcsolódó érdekesség helykitöltőnek. És ha már a fenti ábrán szereplő szavak közül az egyik a benzin, akkor hadd emlékeztessünk arra, hogy a héten csökkent az üzemanyag ára. Még alig ocsúdtunk fel a szeptember 9-ei üzemanyagár-csökkenés felett érzett örömünkből, máris itt az újabb jó hír: a Brent típusú olaj jelentős árcsökkenése miatt tovább folytatódik a kutakon az árcsökkenés, írja a holtankoljak.hu

Augusztusban Magyarországhoz képest a szomszédos országok közül Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában és Szlovákiában is magasabb benzinár volt megfigyelhető, míg a dízelolaj átlagára Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában meghaladta a magyar értéket.

Itt a megfejtés

Nos, ezúttal a csoportokon belül fontos volt a szavak sorrendje is: mindegyik szó az alatta levő szóval összevonva értelmes összetett szót alkot. Az első oszlopban például: kisbaba, babahaj, illetve alatta párnahuzat. A jobb oldalon pedig sebbenzin, benzinkút, illetve vadászkutya.

A kérdés innentől már csak az az első csoportban, hogy mi az a szó, ami a haj után és a párna elé téve is értelmes szót alkot. Nos, a mi megfejtésünk a tű: kisbaba, babahaj, hajtű, tűpárna, párnahuzat.

A másik csoportból pedig a fej hiányzik, ez a szó illik bele a sorozatba: sebbenzin, benzinkút, kútfej, fejvadász, vadászkutya.

Ha tetszett a játék, nézzen vissza holnap is, hiszen a friss hírek mellé minden nap új rejtvénnyel várjuk önt itt a 168.hu-n a Szórakozás rovatban! Ha nem tetszett, nézzen vissza akkor is: kétszer egymás után nem lehet rossz napunk, a holnapi már biztos elnyeri majd a tetszését!

(Kiemelt kép: 168.hu/Gyulai Bence)