Íme a hazai hírességek, akiket 2021-ben veszítettünk el

Különösen nehéz év volt a 2021-es.

2021. december 28., 09:45

Szerző:

A 2021-es év sem múlik el tragédiák nélkül. Idén sok hazai sztárt veszítettünk el, de az örök időkig fennmaradó munkásságuk hozhat vigaszt a családjuk, rajongóik és tisztelőik számára.

Oszter Sándor

A Kossuth- és Jászai Mari díjas művész, Oszter Sándor október 29-én, 73 éves korában hunyt el, a hírek szerint szívinfarktust kapott. Országos ismeretségre Rózsa Sándor szerepében tett szert, de emlékezetes alakítást nyújtott a Kitörés, illetve az Argo című alkotásban is.

 (Kép: Zsigmond László/ DFP.hu) 

Kóbor János

A legendás Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesét, Kóbor Jánost december 6-án érte a hálál, 78 éves korában. A feltételezések szerint koronavírus-fertőzéssel került kórházba még novemberben, azonban a család kérésére kevés információ derült ki az énekes halálával kapcsolatosan.

 (Kép: Schumy Csaba - dfp.hu)

Csűrös Karola

A Szomszédok című teleregény Etusaként vált igazán népszerűvé az Erzsébet-díjas, Déryné-díjas színésznő, Csűrös Karola, aki megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, valamint 2006 óta Érdemes művészként emlékezhetünk rá. A művésznő november 24-én vesztette életét, 85 éves volt.

 (Kép: Kiss Erika - dfp.hu)

Venczel Vera

75 éves korában távozott közülünk Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. A Vígszínház tájékoztatása szerint otthonában, szerettei körében érte a halál, a színház saját halottjának tekinti. Több, mint 50 évig volt a társulat tagja, számtalan szerepben és sok filmben, például az Egri Csillagokban is láthatta a közönség.

(Kép: Zsigmond László D - dfp.hu)

Siklósi Örs

Tragikusan fiatalon, mindössze 29 évesen hunyt el az AWS zenekar alapító tagja, frontembere, Siklósi Örs. 2020 nyarán leukémiával diagnosztizálták az énekest, és bár a hírek alapján úgy tűnt, jobban van, február 5-én szervezete feladta a harcot a kórral vívott küzdelemben. Vele az AWS megnyerte A Dal 2018-as válogatóját, így a Viszlát nyár című számukkal ők képviselték Magyarországot az azévi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Siklósi Örs
(Kép: MTI/Illyés Tibor) 

Igaly Diána

Április 8-án érkezett a szomorú hír, hogy az Olimpiai, Világ- és Európa-bajnok sportlövő, Igaly Diána koronavírus-fertőzés következtében, 56 éves korában meghalt. Három nappal a kórházba kerülését követően már nem tudtak segíteni rajta, így a magyar sportlövészet legnagyobb alakját veszítette el személyében.

(Kép: Gárdonyi Sportlövő Klub Facebook)

Törőcsik Mari

Egy hónap kórházi kezelés után, életének 86. évében, április 16-án hunyt el a Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, Törőcsik Mari. Hosszú betegeskedés után pihen meg örökre a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Számtalan színházi, és rengeteg filmszerepe közül érdemes kiemelni a Körhinta című filmben nyújtott alakítását.

Televízió - Hogy volt?! - Törőcsik Mari

 (Kép: Zih Zsolt MTVA MTI)

Kandech Evelyne

Az egész országot megrázta a hír idén ősszel: súlyos betegség után, tragikusan fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt Kandech Evelyn. A Megasztárból megismert énekesnő súlyos anyagi helyzetben volt halála előtt, temetését barátai, ismerősei szervezték meg. A szertartáson édesapja csak videókapcsolat útján tudott részt venni.

Damu Roland

Egy nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy elhunyt Damu Roland, akiről korábban hetekig aggasztó hírek érkeztek. Állapota miatt a harmadik oltást már nem kaphatta meg, így őt is a koronavírus vitte el. A Jóban-rosszbanból és botrányos magánéletéről ismert színész mindössze 47 éves volt.

060209-31-scs-060322231408-09.jpg

 (Fotó: Schumy Csaba/dfp.hu)

(Kiemelt kép: Zsigmond László/ dfp.hu)