Megnősült a világ 11. leggazdagabb emberének a fia: a luxusesküvő sztárfellépői között magyar zenészek is voltak

Elképesztő luxusesküvő volt Indiában, az örömapa Ázsia leggazdagabb embere: íme a részletek, íme a videók!

2024. július 17., 09:57

Szerző:

A TV2 úgy tudja, hogy Mukesh Ambani a világ 9. leggazdagabb embere, a Forbes úgy, hogy a 11., de a lényeg persze nem ez, hanem az az elképesztő, soknapos luxusesküvő, amit az utóbbi napokban tartottak abból az alkalomból, hogy megnősült a milliárdos fia, Anant Ambani. A szertartáson indiai és magyar zenészek biztosították az élő muzsikát. Íme egy videó arról, hogyan emelték a magasba az ifjú párt a szertartás egy pontján.

Magyar zenekar a luxusesküvőn

A TV2 Tények plusz című műsora sugárzott egy riportot arról, hogy Anant Ambani és Radhika Merchant mumbai esküvőjén nemcsak Rihanna és Justin Bieber zenélt, hanem a magyar Budapest Scoring zenekar is. Egy komolyzenei együttesről van szó, akiknek a neve arra utal, hogy a legtöbbször sorozatok aláfestő zenéit játsszák. Indiában is ismertek azonban, ezért hívta meg őket az Ambani család, akik már régóta ismerik őket. A különleges ügyfél ellenére a Budapest Scoring ezen a lakodalmon is ugyanannyiért játszott, mint bárhol máshol, viszont vittek egy kis Herendit ajándékba. Itt nézheti meg a zenekar fellépését a lagzin.

Alább pedig a TV2 interjúja található.

A luxusesküvő kritikusai

A TV2-n nem kerül szóba, de megírta helyettük a CNN, hogy az elképesztően fényűző lakodalmat sokan kritizálták Indiában és a föld körül egyaránt tekintettel arra, hogy a szubkontinensnyi ország 1,4 milliárd lakosának milyen nagy százaléka él szegénységben. Sushant Singh például, a Centre for Policy Research nevű politikai kutatóközben vezető munkatársa a következőket mondta a lagzival kapcsolatban a The Wire nevű indiai hírportálnak:

„Igazából egy szegény ország vagyunk. Ez teljesen elfogadhatatlan. De tény, hogy India nagy médiumainak fele Ambani úr tulajdonában van, így nem valószínű, hogy India nagy médiumai kimondanák, hogy ez szörnyű.”

Miközben Indiában az elmúlt évtizedekben a mélyszegénységben élők aránya folyamatosan csökken, a szegénység továbbra is hatalmas probléma, ráadásul ezzel a tendenciával párhuzamosan folyamatosan nő a gazdagok és a szegények vagyona-életszínvonala közötti különbség.

Luxus és jótékonyság

Dehát Ambaniéknak van miből, úgyhogy olyan hírességeket utaztattak oda a lagzira, mint Kim és Khloé Kardashian, Mark Zuckerberg, Ivanka Trump, Bill Gates, Karlie Kloss, illetve Priyanka Chopra és Nick Jonas. A dúsgazdag sztárok és a szegénységben élők viszonyát jól mutatja, hogy a lagzin készült képek egy részén Kim Kardashian milyen büszkén mutatja, mekkora smaragdokból készült fejdíszt viselt a lakodalomban.

A másik öltözékét igazgyöngyök és gyémántok díszítették.

Majd a lagzit követően félretette vagyont érő ékszereit és elment egy hindu templomba, ahol a napi jócselekedetét letudva adott egy-egy tányér rizsát a szegény gyerekeknek, hadd örüljenek ők is.

És a végére még egy jelent a lakodalomból.

(Kiemelt kép: Anant Ambani Instagramja)