Lakatos Márk: Várkonyi Andrea egy intelligens, a saját érdekeit jól érvényesítő nő

A stylist-műsorvezetővel az egész országot foglalkoztató lakodalomról beszélgettünk.

2021. szeptember 22., 08:05

Szerző:

Ez a hét Várkonyi Andreáról és Mészáros Lőrincről szól, hiszen a lapok szerint ezen a héten pénteken házasodik össze a műsorvezetőnő és az ország leggazdagabb embere. Maguktól az érintettektől nem sok mindent lehet tudni a lakodalomról, de Várkonyi Andrea viselte például többmilliós jegygyűrűjét kevés idei tévés szereplése egyikén. Az alábbi interjúban Lakatos Márk stylist-műsorvezetőt kérdeztük arról, hogy változott-e Várkonyi Andrea stílusa a kapcsolat hatására, hogy milyen esküvőre lehet számítani, és hogy mi lehet a lakodalmat kísérő különleges érdeklődés mögött.

Hogyan írnád le Várkonyi Andrea öltözködését, és szerinted változott-e a stílusa, amióta az ország leggazdagabb emberével él kapcsolatban?

Nem tudom, hogy egy 46 éves nő, akinek van egy kialakult stílusa, másképp fog-e öltözködni azért, mert egy új kapcsolatba kerül. Várkonyi Andreát nem tartom olyan kihívó divatinfluenszer típusú karakternek, amilyen például Vajna Tímea már hosszú évek óta. Várkonyi Andrea egy komoly, értelmiségi nő, akinek mindig is ehhez mérten volt összeállítva a ruházata. Nem gondolom, hogy ez a stílus sokban változott volna most, legfeljebb az lehet, hogy sokkal drágább, számozott vagy egyedi táskákat és ruhákat visel. Valószínűleg továbbra sem lesz hivalkodó az öltözködése annak ellenére, hogy feltehetőleg újabban sokkal drágább ruhákat hord, mint korábban.

Érdekes Várkonyi Andreát összehasonlítani Vajna Tímeával, hiszen mindketten egy-egy igen gazdag, idősebb férfihoz mentek-mennek hozzá, és mindkettejük magánéletét ezek után rendkívüli érdeklődéssel figyeli a nagyközönség. Miben látod kettejük között a különbségeket?

A fő különbség, hogy a Várkonyi Andrea egy saját lábán megálló üzletasszony volt azelőtt is, hogy behúzta magának a Mészáros Lőrinc-birodalmat – Vajna Tímea ezzel szemben egy bántalmazott nő volt, aki ügyesen az ujja köré csavarta az idős Andy Vajnát. Szintén különbség közöttük, hogy Vajna Tímea mindig is sokkal látványosabban mutogatta az anyagi jólétét a közösségi médiában. Valamint Andy Vajna a saját nemzetközi tehetségéből szedte össze a vagyonának az első nagy felét (az már egy másik kérdés, hogy utána a magyar kormánnyal együttműködve mennyit tett ehhez hozzá). Ezzel szemben Mészáros Lőrinc nettó a magyar adófizetők pénzéből lett az ország leggazdagabb embere – ez is hozzájárul a kettejük megítélése közötti különbséghez.

Az elmúlt hetekben rengeteg hír, cikk és vélemény született erről az esküvőről. Mit gondolsz, mi lehet emögött a nagy érdeklődés mögött?

Nincs ezen mit szépíteni: Mészáros Lőrinc közutálat tárgya, és gondolom, Várkonyi Andrea tetszési indexe is sokat eshetett, amikor kiderült, hogy Mészáros Lőrinchez köti az életét. Vajon az emberek ugyanúgy kíváncsiak őrájuk, ahogy annak idején szerették nézni, ahogy a gladiátorok küzdenek a cirkuszban, vagy valakit tényleg őszintén érdekel az, hogy Várkonyi Andreának milyen lesz a ruhája, mi lesz a kaja, milyen lesz a bankett, mik lesznek ennek a nagy esküvőnek a pompázatos részletei? Vajon rosszindulat, düh és harag van emögött vagy egyszerű kíváncsiság? Ez engem is nagyon érdekelne. És ne felejtsük el azt sem, hogy társadalmi tabu az, hogy egy csinos, szőke nőnek van egy csúnya, alacsony, nagyon gazdag palija. Ezen az emberek mindig is szerettek csámcsogni, és persze visszafelé is működik, ha egy idősebb nőnek van fiatalabb pasija. A sugar daddy vagy sugar mommy egy olyan pozíció, amiről az emberek általában szeretnek beszélni.

De hiába a nagy érdeklődés, Várkonyi Andrea az utóbbi hónapokban alig valamit oszt meg magáról a közösségi médiában...

Ezt nem csodálom. Elég Meghan Markle-re gondolnunk: nem csoda, hogy valaki háttérbe húzódik, ha egy ilyen óriási düháradat ráömlik – egyébként biztos, hogy jogtalanul. Ez a social médiának egy furcsa jelensége, hogy bármilyen vélt vagy valós emberi hibáért a megérdemeltnél sokkal eltúlzottabb a reakció. Nem csoda, hogy az ember ezt egy idő után nem tudja elviselni pszichésen, és visszább vonul. Szerintem teljesen aránytalan az az elvadult, őrjöngő reakció, amit a közösségi oldalak gerjesztenek akár még tényleg bűnt elkövetett emberek ellen is. Még a büntetőjogban is fontos dolog, hogy egy elkövetőt arányosan és méltányosan büntessünk meg, de a social médiában semmilyen arányérzék és méltányosság nincs azokban a támadásokban, amik egy-egy ember ellen elindulhatnak.

Személy szerint téged is foglalkoztat ez a lakodalom?

Hát annyira, hogy nemrég volt két jó barátom, Nagy Ervin és Borbély Alexandra esküvője, és nekik nászajándékba drMáriástól pont a „Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a gazdagság, szépség és boldogság Ádámja és Évája, a földi mennyország megtestesítői” című festmény nyomatát adtam. Erről az jut eszembe, hogy a legszebb esküvő ez lenne, hogy a rossz nyelvek ne vegyék őket a szájukra: ha mint Ádám és Éva állnának az oltár elé, úgy, ahogy Isten teremtette őket, és mindössze egy alma lenne a vacsora…

Komolyra fordítva a szót: mi véleményed erről a kapcsolatról?

Én Várkonyi Andreáról azt gondolom, hogy ő egy intelligens, a saját érdekeit jól szem előtt tartó és érvényesítő nő. Azt nyilván nem tudhatom, hogy neki milyen mélységű érzelmei vannak Mészáros Lőrinc irányában, de az, hogy egy jó partit csinált, azt mindenképpen el lehet mondani. Nem tudhatom azt sem, hogy készül-e házassági szerződés, és hogy abban mi szerepel, mindenesetre a közös cégalapításból is az látszik, hogy Várkonyi Andreának ez a házasság egy jövedelmező biznisz. De egy házasság mindig biznisz valamilyen szinten, hiszen az emberek általában anyagilag is összekötik az életüket ilyenkor.

Számítasz arra, hogy fogunk bármi bepillantást kapni abba, hogy hogyan zajlott ez a lakodalom?

Akár a közösségi médiában, akár mondjuk egy hetilap képes, exkluzív riportjában? Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea anyagilag biztosan nincs rászorulva arra, hogy eladják az esküvőjüket egy-két millióért, mint annyi celeb. Ebből valószínűleg még a menyasszonyi ruha sem jönne össze, talán még az esküvőt szervező csapat menzája sem. Szerintem nekik nincs szükségük arra, hogy a szélesebb néprétegek szembesüljenek azzal, hogy ők milyen színvonalon szervezték meg az esküvőjüket. Akár jön Jennifer Lopez, akár nem, ez bizonyára egy nagyon drága esküvő lesz. A tévében látott jegygyűrű és a karóra kapcsán már elindult egy gyűlölethadjárat ellenük, ami miatt még jobban visszavettek ennek a nyilvánosságából. Nem hinném, hogy a ceremónia publikálásával ők újra fel szeretnék lobbantani az indulatokat – márpedig ez történne, ha most egy luxusesküvőt szépen kiteregetnének, tudva azt, hogy Mészáros Lőrinc az ország pénzén lett többszázszoros milliárdos. Nem valószínű, hogy túl sok ember ezt jó szemmel nézné.