Az megvan, hogy Várkonyi Andrea a világ legokosabb emberei közé tartozik?

A legfelső 1% tagja!

2021. július 8., 14:07

Szerző:

Várkonyi Andreáról köztudott, hogy rendkívül okos, hiszen végzett orvos, tanár és pszichológus, vagyis több diplomát szerzett, ráadásul kiválóan beszél angolul, franciául és spanyolul is. Na de azt tudta, hogy papírja is van róla, hogy kiemelkedően magas intelligenciával rendelkezik?

„A műsoromban szóba került az intelligenciateszt, és az egyik vendégem, aki pszichológusként volt jelen, adás után adott egy hivatalos tesztet, hogy töltsem ki kíváncsiságból. Otthon, tévé, gyerek, és a napi teendők közepette töltögettem. A pszichológus azt mondta, hogy mivel ezen a teszten a maximális eredményt értem el, szerinte menjek el a hivatalos MENSA-tesztre is, mert az magasabbat tud mérni. Ez a napokban történt, és nagyon büszke vagyok az eredményre: Mensa HungarIQa-tag lettem. Az intelligenciateszt eredménye szerint az emberiség legintelligensebb egy százalékába tartozom. Nem rossz érzés Sharon Stone-nal egy klubba tartozni!”

– árulta el korábban a Borsnak a tévés műsorvezető. Az nem derült ki azóta sem, pontosan mennyi is Várkonyi Andrea IQ-ja, de az biztos, hogy a Mensa HungarIQa tagság egyetlen kritériuma az átlagon felüli intelligencia hányados, ami az emberek csupán 2%-áról mondható el. 130 fölötti értékkel általában a tudósok rendelkeznek, 140 fölötti IQ esetében pedig már zsenikről beszélünk, ebbe a tartományba az emberiség 1%-a esik, ahogyan Sharone Stone is a 153-as IQ-jával.

(Kiemelt kép: TV2)