Lagzi Lajcsi először ment emberek közé, amióta szabadult – elképesztő, mit csináltak vele

Lagzi Lajcsi próbálta álcázni magát a kórházban, de a többi beteg hamar rájött, hogy ki az. Meghökkentő dolog történt ekkor.

2024. július 22., 08:27

Szerző:

Lagzi Lajcsi 14 hónapig volt bent a börtönben Baracskán, onnan három hete engedték ki, hogy házi őrizetben otthon, a lábán nyomkövetővel töltse le a maradék időt. Ez alatt az idő alatt csak a kijelölt időpontokban és célokból hagyhatja el a lakását, a napokban például először kellett orvoshoz mennie, immár nem a börtönkórházba, hanem a civilekkel teli, rendes intézménybe.

Lagzi Lajcsi a kórházban

Lagzi Lajcsi közvetlenül a szabadulása után adott egy-egy interjút minden jelentősebb orgánumnak, de miután egy kört letudott, azt mondja, többet nem szeretne nyilatkozni. Az alábbiakat a Blikk tehát nem tőle, hanem egy neve elhallgatását kérő, közeli ismerőstől tudja:

„Amikor először ment be a kórházba, nagyon tartott tőle, hogyan reagálnak az emberek, ha meglátják őt. Baseballsapkát vett fel, illetve egy jókora napszemüveg mögé próbált elrejtőzni, de hamar felismerték a kórház folyosóján és sorra mentek oda hozzá az emberek. Egyetlen rossz szót sem kapott, csak biztatást, simogatták a karját, szinte babusgatták. Nagyon jólesett neki, kicsit meg is hatódott.”

Ez az ismerős többek között arról is beszél, hogy Lagzi Lajcsi csak az orvoshoz jár el otthonából, és hogy a vártnál jobbak lettek most az eredményei, ezért remélhetőleg gyógyulóban van.

Lagzi Lajcsi visszamenne a börtönbe

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a polgári nevén Galambos Lajosként ismert zenészt tényleg visszaengedték-e a börtönbe. Lagzi Lajcsi nemrég a Frizbiben Hajdú Péternek beszélt arról, hogy nemcsak az orvoshoz kell járnia, hanem szívesen ott lenne a jövőben a börtönpszichológus által tartott foglalkozásokon is csütörtökönként. Az egykori fogvatartott azért szeretne rendszeresen visszalátogatni az intézménybe, hogy továbbra is részt vehessen a bent rendszeres, minden csütörtökön sorra kerülő foglalkozásokon a börtönpszichológussal.

„Én még olyanról nem hallottam, hogy valaki vissza szeretne menni Baracskára, én kérvényeztem, hogy erre a foglalkozásra csütörtökönként visszamehessek Baracskára. Ha engedélyezik, akkor én visszamegyek a börtönbe csütörtökönként, akár a falak közé, akár a rácsok közé, akár a beszélőre, ahol a pszichológiai foglalkozást lehet tartani”

– mondja Galambos Lajos arról, hogy a börtönpszichológus szolgáltatásait a szabadulása után is igénybe szeretné venni. Az alább megtekinthető interjúban elmeséli ezen kívül, hogy hogyan tudta meg, hogy engedélyezték a számára, hogy az összesen 3 év 6 hónapos büntetésből még hátralevő részt otthon, úgynevezett reintegrációs őrizetben töltse:

„Velem éjjel közölték, hogy úgy készüljön, hogy háromkor jövünk magáért. És mondom: »Miért?« Ott egész másként gondolkodtam. Mondom: »Miért?« Azt mondja: »Mert négyre jönnek magáért«. Mondom: »Négyre?! Ki?!« »A hozzátartozó kellőképpen értesítve van róla.« És akkor a két fiam megérkezett természetesen négykor pontosan. Nem tudtam felhőtlenül abban a pillanatban átölelni őket és úgy, ahogyan azt én akartam megélni, ahogy mi élünk. És amikor kimentünk a két kapun, akkor azt mondtam, hogy most álljunk félre, és akkor öleltük meg hárman egymást.”

Itt tudja megtekinteni a teljes beszélgetést.

(Kiemelt kép: YouTube/FrizbiTV)