Lagzi Lajcsi egyszer zenélt a börtönben misén, botrány lett belőle, nem mehetett többet istentiszteletre

Lagzi Lajcsi elvállalta, hogy zenél a börtönmisén, de olyan incidens történt, hogy azt mondta, többet nem.

2024. július 11., 07:57

Szerző:

Lagzi Lajcsi a múlt héten kedden szabadult a baracskai büntetés-végrehajtási intézményből, ahol egy évet és két hónapot töltött. Miután nyilatkozott a két nagy tévécsatornának, és néhány lapnak is, következett a nagyinterjú Hajdú Péterrel. A beszélgetés szerda este került fel a YouTube-ra teljes egészében, és tartalmaz egy meghökkentő történetet.

Lagzi Lajcsi egyszer volt misén, többet nem mehetett

Lagzi Lajcsi, azaz polgári nevén Galambos Lajos azt említi az interjúban, hogy rendkívül sokat jelentett a számára a börtönben, hogy pszichológusok és lelkészek egyaránt foglalkoztak vele. A katolikus egyháztól járt be egy pap, volt egy református lelkész és valaki A hit gyülekezetétől is. Hogy a három közül melyik felekezetet választotta Galambos Lajos, azt a mulatóssztár nem árulja el, mint ahogy pont tegnap Tápai Szabina és Kucsera Gábor is rengeteget beszéltek a vallásukról anélkül, hogy a felekezetet megnevezték volna – hát annyit talán el lehet mondani, hogy ez sem a katolikusoknak, sem a reformátusoknak nem szokása. Galambos Lajos azt mondja, nem szeretné az adott felekezetet reklámozni, de a lényeg, hogy miután a pannonhalmi főapát miséjén ott volt, többet nem mehetett istentiszteletre. Így meséli el, mi történt:

„Én nem mehettem közös misére, mert egyszer elmentem... Amikor bevonultam, azt követően elmentem, kellőképpen felkészültem a misedalokkal, úgy volt, hogy én kísérem a misét. Nagyon különleges vendég érkezett, Pannonhalmáról a főapát, Hortobágyi Cirill, aki ugye készült a misére. Az volt a terv, én begyakoroltam a fogvatartottakkal, hogy mi betanuljuk az egyházi dalokat. Én gyerekkoromban kántornak készültem. És betanultam, és ott elkezdődött a jópofaság, hogy hoztál-e kávét, legközelebb ám ide úgy kell jönni, hoztál-e cigit, legközelebb ide úgy kell jönni. Beszóltak nekem és kóstolgattak ezzel. Igazándiból lehet, hogy csak jópofáztak. De 30-40-en szoktak egy ilyen misén lenni, de amikor én ott voltam, akkor 120-an voltak. A végén már be kellett zárni a kápolnának az ajtaját. És akkor beszóltak, hogy na jól van, most már elég abból a Szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenség ura, Istene című dalból, most már játsszunk valami normálisat: az Aranyesőt nyomd el, Lajcsi, vagy a Hosszú, fekete haj... Elég primitív beszólás volt, nem is tudtam vele igazán mit kezdeni, mondtam, hogy nem ezért jöttünk össze, tessék a kellő komolysággal viselkedni. Ez ott nem tűnt jófejségnek, de én azt gondolom, hogy a hitem és a vallásom szerint ezt ott kellett mondanom. Soha többet nem mehettem misére.”

Alább találja a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/FrizbiTV)