Alig szabadult, Lagzi Lajcsi máris példátlan kérvényt nyújtott be: Ha engedélyezik, visszamegyek a börtönbe

Lagzi Lajcsi amint kikerült a börtönből máris szinte példátlan kérvényt nyújtott be: vissza akar menni.

2024. július 9., 09:44

Szerző:

Felmerülhet a gondolat, hogy Lagzi Lajcsi esetleg bennfelejtett valamit Baracskán, de természetesen nem ez a helyzet. Galambos Lajos a mentális egészsége érdekében érzi úgy, hogy erre szüksége van.

Lagzi Lajcsi a múlt héten szabadult, holnapután menne is vissza

Galambos Lajos, vagyis művésznevén Lagzi Lajcsi lesz a Frizbi című YouTube-műsor következő vendége annak ellenére, hogy Hajdú Péter nemrég azt mondta, hogy a Frizbi helyett csak a Beköltözve Hajdú Péterrel című programot kívánja folytatni. Dehát rendkívüli helyzet van, beköltözésre most nincs idő, plusz valószínűleg Lagzi Lajcsi lakhelyelhagyási tilalma miatt erre egyébként sem lenne lehetőség, hiszen a mulatóssztár reintegrációs őrizetben van, és a bokáján viselt nyomkövető gondoskodik arról, hogy a zenész ne hagyhassa el a tartózkodási helyéül kijelölt boldogasszonypusztai otthonát.

Szóval Galambos Lajos a múlt héten kedden távozhatott a baracskai büntetés-végrehajtási intézményből, és miután nyilatkozott a két nagy tévécsatornának, és néhány lapnak is, most jöhet a nagyinterjú Hajdú Péterrel. Az interjú szerda estétől lesz teljes egészében látható, de már publikáltak belőle egy előzetest, ebben hangzik el, amit a címben is kiemeltük. Az egykori fogvatartott azért szeretne rendszeresen visszalátogatni az intézménybe, hogy továbbra is részt vehessen a bent rendszeres, minden csütörtökön sorra kerülő foglalkozásokon a börtönpszichológussal.

„Én még olyanról nem hallottam, hogy valaki vissza szeretne menni Baracskára, én kérvényeztem, hogy erre a foglalkozásra csütörtökönként visszamehessek Baracskára. Ha engedélyezik, akkor én visszamegyek a börtönbe csütörtökönként, akár a falak közé, akár a rácsok közé, akár a beszélőre, ahol a pszichológiai foglalkozást lehet tartani”

– mondja Galambos Lajos arról, hogy a börtönpszichológus szolgáltatásait a szabadulása után is igénybe szeretné venni.

Lagzi Lajcsi a szabadulás pillanatairól

Az áramlopásért elítélt trombitás arról is beszél majd a mai interjúban, hogy eleinte mennyire félt a börtönben. Az idegen környezettől úgy érezte, mintha egy másik bolygóra csöppent volna. De nemcsak az érkezés, hanem a szabadulás pillanatait is feleleveníti. A következőképpen meséli el, hogyan tudta meg, hogy engedélyezték a számára, hogy az összesen 3 év 6 hónapos büntetésből még hátralevő részt otthon, úgynevezett reintegrációs őrizetben töltse:

„Velem éjjel közölték, hogy úgy készüljön, hogy háromkor jövünk magáért. És mondom: »Miért?« Ott egész másként gondolkodtam. Mondom: »Miért?« Azt mondja: »Mert négyre jönnek magáért«. Mondom: »Négyre?! Ki?!« »A hozzátartozó kellőképpen értesítve van róla.« És akkor a két fiam megérkezett természetesen négykor pontosan. Nem tudtam felhőtlenül abban a pillanatban átölelni őket és úgy, ahogyan azt én akartam megélni, ahogy mi élünk. És amikor kimentünk a két kapun, akkor azt mondtam, hogy most álljunk félre, és akkor öleltük meg hárman egymást.”

Ezen a ponton Galambos Lajos hallhatóan rendkívül elérzékenyül. Alább találja az előzetest, a teljes műsor szerda, azaz holnap este érkezik.

(Kiemelt kép: YouTube/FrizbiTV)