Kiderült, Lagzi Lajcsi hányszor hagyhatja el az otthonát a házi őrizet alatt

Lagzi Lajcsi azt mondja, nem is akar ennyiszer elmenni, örül, hogy otthon lehet.

2024. július 4., 10:08

Szerző:

Galambos Lajos, azaz művésznevén Lagzi Lajcsi 2023. április 25-én kezdte meg a három év hat hónapos börtönbüntetéséből az előzetes után fennmaradt idő letöltését. A mulatóssztár rendkívül rossz egészségi- és lelkiállapotban volt az intézményben, és egy hete még azt írta a Blikk, hogy elutasították Galambos Lajos kérelmét, ezért idén június helyett legkorábban jövő áprilisban szabadulhat majd. Ehhez képest Lagzi Lajcsit július 1-én, azaz hétfő hajnalban titokban hazaengedték, most adja első interjúit.

Lagzi Lajcsi már nincs börtönben, de még nem teljesen szabad

Lagzi Lajcsi a jelenlegi helyzet szerint 2025 április végén veheti majd le a lábáról a nyomkövetőt. Addig úgynevezett reintegrációs őrizetben lesz, amelynek jelenleg érvényes szabályairól a trombitás a következőket mondta a Blikknek:

„A lakhelyemet meghatározott alkalommal, hetente háromszor elhagyhatom. De megmondom őszintén, egyelőre nem akarom, eszembe sem jut. Örülök, hogy itt lehetek újra”

Hát Baracskához képest minden bizonnyal összehasonlíthatatlan előrelépés, hogy most már saját luxusbirtokán töltögetheti tovább a büntetését az újabban Galambos Lajcsi néven is gyakran emlegetett színész.

Lagzi Lajcsi vallásossága elmélyült

Érdekes, amit Galambos Lajos arról mond, hogy mennyivel fontosabb lett a számára a hit a bent töltött csaknem másfél év alatt. Mint mondja, mindig is vallásos volt, de ez annak idején nyilvánvalóan nem gátolta meg abban, hogy annyi vizet és áramot lopjon, amennyiért három év hat hónapos börtönbüntetés jár.

„Mindig vallásos voltam, de a hitnek most egy sokkal mélyebb értékét találtam meg. Minden héten lelki gondolatokat kaptam egy lelkésztől, aki Ignácnak hívnak. Mindig megadta nekem a Bibliából a megfelelő tanácsokat”

– mondja Lagzi Lajcsi, hozzátéve, hogy más ember lett belőle a bent eltöltött idő alatt, és ami történt vele, azt lehetőségként próbálja felfogni.

Lagzi Lajcsi a Tények pluszban

A Tények Plusz már tegnap este is sugárzott egy összeállítást a börtönviselt mulatóssztárról, de az alábbi videó döntően csak archív felvételekből áll. Ezek közül a legérdekesebb talán az, hogy bevonulása előtt Lagzi Lajcsi arról beszélt, hogy lehet, hogy vissza fog vonulni a szórakoztatástól, amint kiengedik.

„Akik a legközelebb állnak [hozzám], ők azt mondják, hogy essek túl rajta, tudjam le és vonuljak vissza”

– mondta Galambos Lajos a büntetés letöltése előtt. Erre megkapta akkor a kérdést, hogy képes lenne-e visszavonulni, amire így felel:

„Igen. Én elhatároztam, hogy ezt fogom tenni.”

Alább találja a tegnap esti összeállítást, ma este lesz egy következő, amiben az új, szabadulás utáni interjút láthatjuk majd.

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)