Lagzi Lajcsi döntött: feldarabolja a luxusbirtokát

Lagzi Lajcsi mocsai birtokáról írnak megint a lapok.

2024. február 15., 10:17

Szerző:

Lagzi Lajcsi, vagyis polgári nevén Galambos Lajos is szerepel a Story magazin friss, ma megjelent számában. Hét éve már ugyanis annak, hogy a multóssztár, nem sokkal a letartóztatása után áruba bocsátotta vidéki luxuskúriáját. A trombitás azonban azóta sem tud szabadulni a milliárdokat érő majorságtól. De vajon miért nem kell senkinek a trombitás 13 ezer négyzetméteren elterülő birtoka? – teszi fel a lap a nagy kérdést.

A hatalmas ingatlant hét évvel ezelőtt 2,5 milliárd forintért kezdte hirdetni Galambos Lajos, de aztán az értékesítési terveket jó időre fel kellett függeszteni, amikor a kúriát bűnügyi zár alá vették. 2022-re az ár felment 3,6 milliárdra, de az ingatlanra továbbra sem akadt vevő, ezért döntötte el Galambos Lajos, hogy fel kell az egészet darabolni. 8 ezer négyzetmétert megtartott magának, a majorság többi részét pedig kisebb területekre osztva 60, 165, illetve, 235 millió forintos irányáron hirdette.

Egyelőre így sem akad azonban vevő, de talán majd előrelépés lesz az ügyben, ha a zenészt kiengedik a börtönből. Galambos Lajos ugyanis tavaly április végén vonult a börtönbe, hogy megkezdje összesen 3 év 6 hónapos büntetéséből fennmaradó idő letöltését. A trombitást eredetileg 2015-ben tartóztatták le, akkor fél évig volt előzetesben.

A hírek szerint igen rossz bent a helyzete: súlyos problémái vannak az evéssel, a tisztálkodással és úgy általában a létezéssel is: betegsége miatt gyakorlatilag semmit nem tud egyedül csinálni.

2023 októberében érkeztek a hírek, hogy nagyjából akkor tarthatott a büntetése felénél. Ezzel összhangban most úgy számítanak, hogy idén áprilisban-májusban kerülhet majd ki Baracskáról. Ehhez természetesen jó magaviselet kell és bizonyos feladatok elvégzése-teljesítése bent a börtönben, de semmi nem utal arra, hogy ezzel probléma lenne. A pontos dátumot nem lehet egyelőre tudni, sőt, ez minden bizonnyal nem is derül majd ki előzetesen. Ezt a hírek szerint a fogvatartottak is csak pár nappal korábban tudják meg, és nem valószínű, hogy Galambos Lajos közzé szeretné majd tenni.

Persze attól még, hogy a zenész kikerül majd az intézményből, a büntetését nem törlik el, abból még hosszú hónapokat kell letöltenie, csak már nem bent a börtönben. Úgynevezett reintegrációs őrizet vár majd Lagzi Lajcsira, csakúgy, mint Aurelióra. Szintén Aurelióhoz hasonlóan Galambos Lajos sem járhat el majd szerepelgetni ebből a bizonyos őrizetből, mert ezt a büntetésüket töltők csak azért tehetik meg, hogy a munkahelyükre ingázzanak, Lagzi Lajcsi munkahelye pedig minden fellépésnél értelemszerűen máshol van, így minden egyes alkalomhoz külön engedélyt kéne kérnie.

(Kiemelt kép: Galambos Lajos Instagramja)