Aurelio hamarosan szabadulhat, így állnak a szereplési lehetőségei

Galambos Lajoshoz hasonlóan Aurelio is a büntetése végéhez közeledik.

2024. január 31., 09:48

Szerző:

Aurelio Onorato Caversacciót emberrablásért és kábítószerrel visszaélésért 3 év 5 hónap szabadságvesztésre ítélték, és hamarosan két éve lesz annak, hogy bevonult a börtönbe, hogy a büntetését letöltse. A Való Világ egykori győztesének született egy gyermeke, amíg bent volt, rengeteget dolgozott és fogyott, és most beadta a kérelmét, hogy a büntetése hátralevő részét úgynevezett reintegrációs őrizetben töltesse bajai otthonában.

Ez azt jelentené, hogy a médiaszemélyiségnek nem a börtönben, hanem saját otthonában kéne letöltenie a hátralevő időt, olyan magatartási szabályokkal, amik segítik a visszailleszkedését a társadalomba. Természetesen nyomkövető készülékkel ellenőrzik ilyenkor a bíróság által elrendelt magatartási szabályok betartását.

A Blikk most dr. Galgóczi Zoltánnal, Aurelio ügyvédjével beszélt, aki az interjúban figyelmeztet, hogy amikor védencét kiengedik a börtönből, az technikailag nem lesz igazi szabadulás, hiszen az egykori realitysztárnak a saját otthonában ugyan, de folytatnia kell a büntetését, azaz nem lesz szabad.

Felmerült már az is, hogy Aurelio milyen műsorokban tűnhet majd fel, amikor távozhat a büntetésvégrehajtási intézményből, és az ügyvéd erre szintén válaszol:

„ez az alkalom nem válhat »szabadulópartivá«, amire Aurelio egyáltalán nem is vágyik, hiszen a legfontosabb számára az, hogy hazaérve szűk családja körében tölthesse az otthonlét első pillanatait, végre magához ölelhesse gyermekét. Bár ő is értesült róla, hogy több tévés szereplés kapcsán is felvetődött a neve, amíg tart a reintegrációs őrizet, erre nincs is lehetősége.”

Egyelőre továbbra sincs meg a döntés erről a reintegrációs őrizetről, de ha megszületik és helyt ad a kérelemnek, akkor Aurelio akár már február közepén elhagyhatja a börtönt, mindenesetre hiába mondta Pumped Gabo a Tények Pluszban, hogy szabadulópartit szervezne, erre ezek szerint nincs lehetőség.

A ValóVilág egykori sztárjának az édesanyja néhány hónapja maga is nyilatkozott a helyzetről, valamint arról, hogy született egy unokája, Szofi. 

„Nagyon hiányzik, szinte egész nap rá gondolok. A munkám segít egyedül, az le tud kötni, de ha hazaérek, mindig szembesülök azzal, hogy nincs otthon. A szobáját folyamatosan rendben tartom, rendszeresen takarítjuk, mert bízom abban, hogy hamarosan hazatérhet. Mindennap bemegyek oda, jó érzéssel tölt el ott lenni, olyan, mintha velem lenne”

– nyilatkozta tavaly a Blikknek Márta asszony, aki nem látogatja a fiát, mert Aurelio sem szeretné, hogy a börtönben lássa az édesanyja. 

Aurelio egyébként korábban azt mondta, nagyon szeretné már élőben is látni kislányát, akivel eddig még csak Skype-on keresztül érintkezhetett. A reintegrációs őrizet alatt édesanyja vállalkozásában dolgozna majd, illetve szívesen újraindítaná a webshopját.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)