Galambos Lajos nem önálló a börtönben: ezt az alapvető dolgot sem tudja egyedül megcsinálni

Galambos Lajos ügyvédje megdöbbentő dolgot árult el.

2023. szeptember 7., 13:17

Szerző:

Galambos Lajos zenészről volt szó a Tények Plusz című műsor legutóbbi adásában a TV2-n. A Lagzi Lajcsi néven is ismert dáridós áprilisban kezdte meg 3 év 6 hónapos büntetését áramlopásért, de az egészségi állapota meglehetősen rossz.

Bár ügyvédje és ő maga is arról számol be, hogy súlyosabb aggodalomra nincs ok, azért Galambos Lajos életét igencsak megnehezíti a börtönben a betegsége. Emiatt kérte, hogy hadd ápolják az otthonában a zárt intézmény helyett, de ezt a kérelmét a héten utasították el.

„Én azt látom, hogy a döntés kezdetben nagyon megviselte, de ez érthető. Most már sokkal jobban van pszichésen. Éppen arról számolt be, hogy a séta alkalmával Kosztolányi- és Örkény-novellákat olvasott fel a fogva tartott társainak, tehát próbálja erősnek tartani magát”

– mondja erről dr. Csontos Zsolt ügyvéd az alábbi videóban.

Hozzáteszi még a következőket is Galambos Lajos állapotával kapcsolatban:

„feljogosított arra, hogy elmondjam, hogy a mindennapi tisztálkodását sem tudja egyedül elvégezni, ehhez orvosi utasítás és engedély alapján segítséget kell igénybe vennie. Tehát azt állítani, hogy nincs olyan betegsége, ami miatt segítségre szorul, több kérdést vet fel, mint amennyi megnyugtató választ adna.”

A teljes riportot ide kattintva tudja megtekinteni.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)