Zalatnay Sarolta figyelmeztette a hamarosan szabaduló Lagzi Lajcsit: Ezt nem szeretik ilyen helyzetben

Zalatnay Sarolta saját börtönemlékeire visszatekintve nyilatkozott Lagzi Lajcsi küszöbön álló szabadulása alkalmából.

2024. március 28., 07:57

Szerző:

Szeptemberben lesz 20 éve, hogy Zalatnay Sarolta 36 rendbeli, nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt 2 év börtönt kapott, amit le is töltött. A büntetés-végrehajtási intézetben töltött évekre most a Bors interjújában emlékszik vissza, méghozzá abból az apropóból, hogy április 26-án lesz egy éve, hogy Galambos Lajos bevonult a börtönbe, úgyhogy várhatóan hamarosan ő is szabadul.

A most 76 éves énekesnő 58 volt, amikor szabadult, a Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész most 63, és Zalatnay Sarolta arra figyelmezteti őt, hogy nem lesz könnyű az újrakezdés.

„Nehéz volt, nagyon nehéz, Lajcsinak is az lesz! Amikor a börtön után az első időszakban a fellépésre mész, ott állsz a színpad mögött és reszket kezed-lábad, hogy mit fognak szólni hozzád, hogy fognak rád reagálni”

– meséli Zalatnay Sarolta. Hozzáteszi még többek között a következőket is, szintén némi figyelmeztető éllel:

„a közönség olyan, mint a gyerekek, őszintén úgy odamondanak, hogy csak na… Szerintem Lajcsi van olyan erős, hogy ő ezt meg fogja tudni csinálni, hogy elhatározza, hogy folytatja a zenélést tovább. Neki sok előnye van, ami hátrány is. Ő gazdag, van saját háza, ami előny, de közben pont ezért, mert vagyona van, azt nem igazán szeretik az emberek egy ilyen helyzetben. Miközben könnyebbség, hogy ha nincs fellépése, akkor is van mit ennie, de nehezebb lesz emberek közé mennie. Én szurkolok neki! Azt még el kell mondanom, hogy én az elmúlt évek ellenére mai napig összerezzenek, ha meghallok egy szirénát, vagy kulcscsörgést, vagy valaki hangosabban zárja be az ajtót, ezek mai napig kísértenek!”

Tavaly ilyenkor is nyilatkozott egyébként Zalatnay Sarolta ugyanebben a témában, akkor persze Galambos Lajos bevonulása témájában adott nyilatkozatot a Blikk című lapnak.

„Egy zenésznek, akinek különösen fontos a szabadság, talán még rettenetesebb átélni a bezártságot. Amikor korábban beszéltünk, azt tanácsoltam neki, ha már látja, hogy mindenképp menni kell, ne húzza az időt, menjen be emelt fővel, tisztességesen. Emlékszem, amikor én bevonultam, a börtönparancsnok amikor meglátott, felvont szemöldökkel kérdezte: »hova siet, Sarolta?« Annyira ügyeltem arra, hogy időben beérjek, hogy korábban értem oda”

– mondta egy éve Zalatnay Sarolta. Az énekesnő tavaly  arról is nosztalgiázott, hogy mit dolgozott a börtönben:

„a könyvtárban dolgoztam és emlékszem, jöttek a nagy, kétajtós méretű rabok, akik a Bibliát vagy romantikus könyveket vettek ki.”

És a fentiekhez csak lazán kapcsolódik, de szerda este Zalatnay Sarolta Papp László 2003-ban elhunyt ökölvívóval közös fényképet posztolt az Instagramra.

(Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta Instagramja)