Zalatnay Sarolta felháborodva nyilatkozott az ukrán háborúról: Zúdul ránk az okosok bölcselkedése

Zalatnay Sarolta elárulta, kinek a pártján áll az orosz-ukrán háborúban.

2024. január 19., 08:19

Szerző:

Zalatnay Sarolta a Bors című kiadványban fejtette ki az Európai Unióval szemben kritikus nézeteit az orosz-ukrán háború kapcsán. A 75 éves énekesnő úgy fejti ki a nézeteit, mintha ő egyszerűen csak a békét védelmezné.

„Mégis hogy lehetne békére törekvésnek nevezni azt, hogy az unió fegyvereket akar küldeni, vagy éppen küld is a harcokhoz? Nyilván sehogy! Miközben pedig minden irányból zúdul ránk az okosok bölcselkedése, emberek százezrei menekültek el a hazájukból és ugyanennyien viszik vásárra bőrüket nap-mint nap parancsszóra”

– fejti ki a kormánypropagandával véletlenül pont egybeeső érveit Zalatnay Sarolta.

Az énekesnő mindenesetre személyes emlékekkel támasztja alá, hogy miért ilyen szenvedélyes ebben az ügyben:

„Ukrajna és különösen Munkács és Ungvár környéke a szívem csücske. Annak idején szinte hazajártunk koncertezni a Kati és a kerek perec zenekarral. Volt olyan hétvége, hogy nyolc bulink is volt a környéken, és mivel a következő héten is ugyanennyit szervezetek, hát maradtunk és kézről kézre adtak minket a magyar családok, akik vendégül láttak minket.”

Ezekből a régi, szép időkből gyakran posztol fotókat a börtönviselt énekesnő az Instagramra, a legutóbb például ezt a képet osztotta meg.

(Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta Instagramja)