Körtvélyessy Zsolt túl van a szívproblémákon, de újra gond van az egészségével: Elektromos kütyüket használok rá

A Barátok köztből is ismert Körtvélyessy Zsolt azonban nem maradt egyedül: sógornőjével lett kapcsolata.

2024. május 15., 07:57

Szerző:

Körtvélyessy Zsolt a múlt hónapban lett 83 éves, de úgy tűnik, jelenleg egy új kapcsolat legszebb, kezdeti fázisát éli. A párja a volt sógornője, akivel azután kerültek közel egymáshoz, hogy a Barátok köztből is ismert színész mind a feleségét, mind a testvérét elveszítette.

Körtvélyessy Zsolt maga sem számított arra, hogy lesz még kapcsolata

A Jászai Mari-díjas színművész most a Blikknek adott friss helyzetjelentést az életéről, elmesélve, hogy új párja mennyire közel került nemcsak hozzá, hanem a lányához, Körtvélyessy Kingához, illetve az ő lányához, Lilikéhez is.

Felesége elvesztésére visszaemlékezve a színész a következőképpen vall:

„Biztos voltam benne, hogy én már egyedül maradok. Nem akartam sem ismerkedni, pláne nem együtt élni valakivel. Ilyen korban már nehéz alkalmazkodni, de aztán jött Marcsi, és vele minden olyan könnyen, magától értetődően ment. Nem tervezünk már előre, jelenleg a házasság sem áll szándékunkban. de ki tudja, elképzelhető, hogy egyszer feleségül veszem Marcsit. Ő biztos örülne, bár azt mondta, így is jó neki minden, ahogy most van.”

Az interjúban Körtvélyessy Zsolt a színészi munkáról mond sok érdekeset, hiszen 83 évesen is utazik és dolgozik, de említi az egészségét is. Emlékezetes, hogy tavaly nyáron hajtottak végre nála szívműtétet, majd miután kiengedték, két nappal később vissza kellett térnie az intézménybe egy bakteriális fertőzés miatt. Végül több, mint három hetet töltött bent a kórházban, és később úgy fogalmazott, hogy a halál torkában volt. Ezen a betegségen mostanra már túl van, de ahogy lenni szokott, azóta jött valami más...

„Amivel most gondjaim vannak az a derekam, eléggé fájdogál. Mindenféle elektromos kütyüket használok most rá, remélem, segítenek rajtam”

– mondja Körtvélyessy Zsolt.

Mosoly a sok gyász után

A színész a sok megpróbáltatás után tavaly a TV2-n a Mokka című műsorban beszélt először arról, hogy új kapcsolata alakult ki, méghozzá elhunyt öccse özvegyével. Így fogalmazott akkor:

„Csodálatos volt a házasságom, sokáig gyászoltam a feleségemet, de újra tudok mosolyogni. A párommal már együtt élünk. Ő nem szakmabeli, és úgy ötven éve ismerjük egymást. Nagyon jól megvagyunk együtt, boldog vagyok. Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel, sok párhuzam van az életünkben. Menedzserként mindig is zenével foglalkozott, így ma már a komolyzenei koncertek közös programmá váltak”

Ezt az interjút alább tudja visszanézni, ha még nem látta, szóba kerül benne az is, hogy ha teheti, Körtvélyessy Zsolt párja mindig elmegy a színházba megnézni a kedvesét.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)