R. Kárpáti Péter szerint a Barátok közt nagy fizetéseit nem a színészek kapták

A színész arra is felhívta a figyelmet, hogy a sorozatban nem volt karácsony.

2021. július 25., 10:14

Szerző:

A Partizán című csatorna a múlt héten videót közölt a Barátok közt néhány korábbi színészével tekintettel arra, hogy 23 év(ad) után megszűnt az annak idején az ország legnézettebb tévéműsorának számító napi sorozat.

A YouTube-on publikált videóban nyilatkozik Németh Kristóf, Som-Balogh Edina és Mérai Katalin, valamint a Berényi Andrást 1998-tól 14 éven át alakító R. Kárpáti Péter. Az 58 éves színész többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy a szappanoperából mindvégig hiányzott nemcsak a politika, de az olyan ünnepek is, aminek bármi vallásos töltete lehet, például a húsvét vagy a karácsony.

R. Kárpáti ezen kívül arról is beszél, hogy a Barátok köztben való szereplés nem járt olyan busás jövedelemmel, mint ahogy azt néhányan elképzelték:

Rólunk mindenki azt hitte, hogy mi milliókat keresünk. Az utca embere, a családtagjaim, após-anyós régebben még, az első feleségem – hogy milliókat keresünk. Azt hitték, hogy ha én az újságban megjelenek a gyerekeimmel, azért pénzt kapok – ilyen hiedelmek voltak. Mert gondolták, hogy körülbelül 25 perc volt az adásidő a két részben egy este, és a reklám meg majdhogynem 20 perc. Majdnem annyi volt alatta a reklám [mint maga a műsor]. A mi arcunkkal mindent eladtak: autót, biztosítást, tampont, nem tudom, mindent...

R. Kárpáti Péter azt mondja, hogy ezekért a reklámokért ők semmit nem kaptak, és hozzáteszi, hogy kicsit keresett többet annál, mint ha egy gyárban vagy egy szimpla színházban dolgozott volna, de a Barátok közt nagy fizetéseit nem a színészek kapták.

(Kiemelt kép: dfp.hu)