Kollányi Zsuzsi az édesanyjáról vallott: Volt, hogy vele ittam

Nehéz volt az énekesnő gyermekkora, megdöbbentő dolgokat mesélt.

2021. november 30., 08:15

Szerző:

Kollányi Zsuzsi a nyáron azzal került be a hírekbe, hogy kiderült, hogy véget ért együttműködése Majkáékkal, aztán a Dancing With The Stars egyik adásában is feltűnt. Az énekesnő most azonban elment a Spirit FM-hez Köböl Anita műsorába, a Nofilterbe. Itt többek között a gyereknevelésről mesélt, valamint saját gyermekkoráról és szüleiről is, akik mindketten elhagyták a családot Kollányi Zsuzsi tizenéves korában. Így mesél erről:

„12 voltam, amikor apukám elköltözött és 18 voltam, amikor anyukám elköltözött. Nyilván nagyon sok nehézségem volt, nagyon sok mindennel kellett megküzdenem, nagyon sok dologgal indultam hátránnyal az életben, mégis sokszor azt érzem, hogy velem jobbat tettek a szüleim azzal, hogy így, hogy őnekik voltak gondjaik, így inkább kiléptek az életünkből, mert így saját mintákat kellett felépítenem.”

Kollányi Zsuzsi elmondja, hogy amikor édesapja vidékre költözött munka miatt, édesanyja összeomlott, és inni kezdett, majd megismert egy másik férfit, és 18 évesen magára hagyta a lányát és a fiát. A későbbi énekesnő innentől kezdve maga vigyázott az öccsére, de azt mondja, megbocsátott a szüleinek:

„én levenném anyámról ennek a terhét és felelősségét olyan szempontból, hogy egyrészt ő sem kapott egy jó mintát ezekhez a dolgokhoz. Az anyukámnak nagyon kis korától leukémiás volt az édesanyja és 20 éves volt, amikor elhunyt. Pont a legfontosabb korai kamaszéveiben neki már nem volt egy aktív édesanyakarakter az életében, neki kellett gondoskodnia az ő anyukájáról, mert ágyban fekvő beteg volt. [...] Pont a legmeghatározóbb években, ami egy gyereknek inkább a korai gyerekkora, akkor ő nagyon jó anyuka volt.”

Természetesen nem volt egyszerű eddig a felismerésig eljutni, Kollányi Zsuzsi az interjú egy másik részletében a következőket mondja:

„nekem az anyukámmal nagyon sok csörtém volt, évek mentek el ezzel. Valószínűleg ezért nem foglalkoztam saját magammal, mert vele foglalkoztam. Mindenféle periódusa volt ennek: volt, hogy üvöltöttem vele, volt, hogy sírtam, volt, hogy könyörögtem, volt, hogy negligáltam. Még olyan is volt, hogy vele ittam. Emlékszem olyan szilveszterre, amikor azért mentem el, mert tudtam, hogy őneki igazából csak ez van az életében. Nagyon kicsi a komfortzónája, és akkor azért mentem át, hogy jó, akkor megittam vele egy pár pohár valamit, amit ő szeretett volna. Mindig változtattam a hozzáállásomon.”

A teljes interjú ide kattintva nézhető-hallgatható meg, az énekesnő úgy ad egy egyórás interjút, hogy kisfiai végig ott ülnek mellette.

(Kiemelt kép: YouTube/Köböl Anita)